Σύλληψη 29χρονου για το «τρομοδέμα» στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ένας 29χρονος άνδρας, για την αποστολή του δέματος – βόμβας στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στις 25 Μαΐου 2017.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς είναι Έλληνας, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στην Αθήνα ενώ το ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή αφορά και την αποστολή δεμάτων – βομβών και τον Μάρτιο του 2017, με αποδέκτες αξιωματούχους κρατών – μελών της Ε.Ε. και της Κομισιόν. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζεται!

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και
  • 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα