Σύλληψη 46χρονου εμπόρου όπλων για πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Χειροπέδες σε έμπορο όπλων για πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά πέρασε η αστυνομία. Πρόκειται για έναν 46χρονο που συνελήφθη στην Αθήνα για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2015 έδινε σε πελάτες του ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά, με σφραγίδα και υπογραφή γιατρού που είχε πεθάνει, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά.

Από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου σε ισάριθμα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Επίσης σε έλεγχο σε γραφεία σκοπευτικού συλλόγου διαπιστώθηκε ότι εντός του ειδικού χώρου φύλαξης, αλλά εκτός του χρηματοκιβωτίου, υπήρχε μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, που ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα. Ο 41χρονος γραμματέας του συλλόγου συνελήφθη, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Τόσο ο 41χρονος, όσο και ο 46χρονος έμπορος όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα