Σύμβουλος Μητσοτάκη: Χρειάζεται φιλελεύθερη επανάσταση, βρισκόμαστε «στον πάτο»

Για μια Ελλάδα που χρειάζεται φιλελεύθερη επανάσταση για να φύγει από τον ¨”πάτο” έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας.«Είμαστε στον πάτο, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε αν δεν κάνουμε κάτι δραματικά διαφορετικό, χρειάζεται φιλελεύθερη επανάσταση. Μπορούμε με αυτή τη φορολογία να προχωρήσουμε μπροστά;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι δεν περισσεύει χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας επισημαίνοντας ότι «κυριαρχούν τάσεις ακραίας φοροδιαφυγής που θα αυξηθούν και το 2018».

Ο Αλέξης Τσίπρας πολλαπλασιάζει τους δημόσιους υπαλλήλους υπερφορολογώντας τόνισε. Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, οι εταίροι ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων, ο πρωθυπουργός πολλαπλασιάζει τους δημόσιους υπαλλήλους με υπερφορολόγηση, και οι εταίροι τον αφήνουν.

«Οι αυξημένες εισφορές και φόροι οδηγούν σε αυξημένη φοροδιαφυγή (…) η ΝΔ έχει ως στόχο τη μείωση των φόρων και των εισφορών με προοδευτική κλίμακα» εξήγησε.

Tα έσοδα αυξήθηκαν επί Σαμαρά με μείωση φόρων όπως στην εστίαση, παρά το κίνημα «Δεν πληρώνω» που στήριζε ο Τσίπρας, πρόσθεσε. Όπως τόνισε, η μείωση φόρων με μείωση εσόδων είναι αδιαπραγμάτευτη για τη ΝΔ. Υπάρχουν, είπε, αντισταθμιστικά μέτρα για μειώσεις και καταργήσεις φόρων και εισφορών. Άλλος στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι εταίροι να συμφωνήσουν ρήτρα μεταρρυθμίσεων με μείωση του πρωτογενούς από το 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Μεταξύ των μέτρων της ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι και η πενταετή παραγραφή στις φορολογικές υποθέσεις αλλά και η διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα