Σύνεδροι με διορισμό

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις τάσεις και όλους τους φορείς. Εκεί ήταν και η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια εισήλθε πάλι στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη.

Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της οργανωτικής λειτουργίας της. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 1.500 εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα και τους φορείς που απαρτίζουν τη ΔΗΣΥ και άλλοι 1.500 θεσμικοί εκπρόσωποι από το συνδικαλιστικό μπλοκ, τους επιστημονικούς φορείς, τα κοινωνικά κινήματα κτλ.

Με την απόφαση διαφώνησε ο γραμματέας της Χαριλάου Τρικούπη, Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη της εκλογής συνέδρων από τη βάση της παράταξης, ώστε το συνέδριο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα ξεκινήσει το έργο της την ερχόμενη Δευτέρα και στόχο έχει να εξειδικεύσει τα βήματα προς το συνέδριο έως τις 9 Απριλίου. Η απόφαση προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή 13 περιφερειακών συνεδρίων ως το «ραντεβού» του Ιουνίου, προκειμένου να διαμορφωθεί η προγραμματική πρόταση της ΔΗΣΥ. Παράλληλα, στην απόφαση του Συντονιστικού ξεκαθαρίζεται ότι η ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, εάν αυτό ζητηθεί, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε», λένε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα σύμβολα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού συμφωνήθηκε να εξεταστεί το ζήτημα στο μέλλον, καθώς επικράτησε η άποψη που εξέφρασαν από κοινού Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου ότι δεν πρέπει να «διαγραφεί» η ιστορία του ήλιου του ΠΑΣΟΚ και να γίνουν προσεκτικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία συμφώνησαν στη διενέργεια συνεδρίου χωρίς άμεση εκλογή αντιπροσώπων, με κύριο στόχο τη διαμόρφωση της νέας πολιτικής φυσιογνωμίας του χώρου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα