Σύσκεψη για τα γραμμάτια εισφορών και τα αποϋλοποιημένα ένσημα δικηγόρων

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ν. Κανελλόπουλο, κατόπιν συμφωνίας με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ,. Ι. Αδαμόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αντικείμενο την ηλεκτρονική έκδοση των γραμματίων εισφορών των δικηγόρων και την αποϋλοποίηση των ενσήμων και παραβόλων που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, αποφασίσθηκε ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων (ΥΔΔΑΔ, ΔΣΑ και Ταμείων), προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση ενεργοποίηση της τεχνικής εφαρμογής που θα επιτρέπει στους δικηγόρους να εκδίδουν τα γραμμάτια εισφορών και να προμηθεύονται τα αποϋλοποιημένα ένσημα των ασφαλιστικών ταμείων με το πάτημα ενός κουμπιού, από το γραφείο τους.

Τους συμμετέχοντες απασχόλησαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία και τον ασφαλή και εύχρηστο χαρακτήρα του νέου συστήματος. Ρόλο «πιλότου» για τη νέα εφαρμογή επιτελεί το αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων που λειτουργεί από τον Μάιο του 2012 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη, εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να εγκαινιασθεί η διαδικτυακή εφαρμογή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την έκδοση ηλεκτρονικού γραμματίου εισφορών και την αγορά ενσήμων. Σε πολύ σύντομο χρόνο η ίδια εφαρμογή θα επιτρέπει και την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω διασύνδεσης με το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα