Σύσκεψη η Γεννηματά την Τρίτη για το θέμα των Σκοπίων

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Κίνημα Αλλαγής υπό την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να αναλυθούν όλες οι εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει πάρει στους ώμους του την υπόθεση επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ότι έχει να κάνει με τη διαφωνία ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του Ποταμιού, Νίκος Μηλαπίδης και ο πρώην πρέσβης Δημήτρης Καραϊτίδης.

Όλοι τους θα συζητήσουν όλες τις πληροφορίες και τις εξελίξεις και κυρίως θα σταθμίσουν όλες τις παραμέτρους σχετικά με τη «γραμμή που θα κρατήσουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να μπαίνουν στον ίδιο καμβά της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, καθώς απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές. Παρακολουθώντας μάλιστα και τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση μετά και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, στην Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν με νόημα: “Η δική μας θέση είναι πολύ ξεκάθαρη. Περιμένουμε από την κυβέρνηση, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει τι υπάρχει γύρω από τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα του ονόματος, και μετά θα τοποθετηθούμε. Μέχρι τότε εμείς κρατάμε υπεύθυνη στάση μακριά από κομματικά οφέλη και αντιπαραθέσεις που είναι απαράδεκτες να συμβαίνουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και από τα όσα λέμε. Για αυτό και θα περιμένουμε πρώτα την επίσημη θέση της κυβέρνησης”.

Μέχρι τώρα πάντως η κ. Γεννηματά και οι συνεργάτες της εισπράττουν από την κυβέρνηση  αντί της επίσημης  ενημέρωσης,  διαρροές  και διαφορετικές απόψεις υπουργών και όχι την επίσημη  και ενιαία θέση της κυβέρνησης  γύρω από τις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα