Σ. Κεδίκογλου: Καμία κόντρα μεταξύ των υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τα περί κόντρας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σχετικά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Δεν υπάρχει κόντρα. Αυτό που υπάρχει είναι μια κοινή διαπίστωση ότι το υπάρχον σύστημα αδειών πρέπει να αλλάξει», είπε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ακόμη ότι ερευνώνται όλες οι πτυχές μιας ιστορίας που πρέπει να διαφωτιστεί. «Η τρομοκρατία θέλει να είναι απειλή για τη δημοκρατία μας και δεν θα την αφήσουμε», τόνισε.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει ένα πάνδημο μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία, ενώ άφησε αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Όταν ακούς διατυπώσεις περί πολιτικού υπόβαθρου για ανθρώπους που είναι δολοφόνοι…δεν νομίζω ότι πρέπει να ακούγονται τέτοιες κουβέντες».

Αιχμές Χ. Αθανασίου κατά του υπ. Δημόσιας Τάξης

Την Πέμπτη, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για λάθη, και από την πλευρά του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Το συμβούλιο έπρεπε να κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια. Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι έγιναν λάθη. Έγιναν λάθη και από το συμβούλιο, που έδωσε την άδεια σε έναν κρατούμενο με τόσες βαριές κατηγορίες, με καταδίκες έξι φορές σε ισόβια, ενώ παράλληλα και η συμπεριφορά του δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη στη φυλακή. Θυμίζω τα επεισόδια που έγιναν μέσα στις φυλακές αλλά και ότι εξωθούσε τους άλλους φυλακισμένους να στασιάσουν. Αλλά βεβαίως και η αντίληψη που είχε για τη ζωή των ανθρώπων έδειχνε ένα άτομο το οποίο στην ουσία δεν είχε μετανοήσει», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρακολούθησης του Ξηρού επισήμανε: «Τώρα από εκεί και πέρα θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα