Σ.Τανιμανίδης: Ξεσπάει για τα παράνομα στοιχήματα που στήνονται γύρω από το Survivor

 

 

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Σάκης Τανιμανίδης στο κυπριακό Down Town, ξεσπαθώνοντας ακόμα για αυτούς που έκαναν θέμα στη Βουλή, τα παράνομα στοιχήματα για το Survivor. O παρουσιαστής εξήγησε τους λόγους που μπήκε σε σκέψεις να αποδεχτεί την πρόταση παρουσίασης του ριάλιτι, εξομολογήθηκε αν έχει επικοινωνία με τους παίκτες αλλά και αν θα συμμετείχε και ο ίδιος ως παίκτης.

Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΙ, είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της πως χρειάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου να σε πείσει να παρουσιάσεις το «Survivor». Γιατί είχες ενδοιασμούς;

«Γιατί ποτέ δεν είχα δει τον εαυτό μου ως παρουσιαστή. Μέχρι και λίγους μήνες πριν έτρεχα μια εταιρία παραγωγής, με την οποία δουλεύαμε πάνω σε μια δική μου δημιουργία, το «World Party». Φοβήθηκα, λοιπόν, ότι παρουσιάζοντας το «Survivor» θα μου λείψει η αίσθηση της δημιουργίας και η αδρεναλίνη που έχει το κομμάτι της παραγωγής-επιχειρηματικότητας. Το ξανασκέφτηκα όμως και αποφάσισα, πρώτον, ότι μπορώ να τα κάνω παράλληλα, κι έτσι αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκομαι στη Δομινικανή Δημοκρατία αλλά πίσω στην Αθήνα η εταιρία παραγωγής τρέχει κανονικά και ετοιμάζουμε νέα projects και, δεύτερον, θέλησα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι καινούριο. Η αλήθεια είναι ότι και οι πέντε μήνες στην Καραϊβική βοήθησαν αρκετά στο να πω το «ναι» στην Άλκηστη, την οποία θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη της».

Μιλάς με τους παίκτες; Έχετε επαφή πέρα από τα τυπικά; Ή αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από την παραγωγή;

«Μιλάμε λιγάκι στα γυρίσματα, αλλά προσπαθώ να κρατάω μια απόσταση για να μη νιώσει κάποιος παίκτης ότι έχω «προτιμήσεις» και «συμπάθειες». Είναι λεπτή αυτή η γραμμή. Συνήθως κάνουμε πλάκα, πάντως, γιατί έχουμε αναπτύξει μια σχέση όπου πειραζόμαστε αρκετά και οι παίκτες χρειάζονται μια χαλαρή νότα μέσα σε όλο αυτό που ζουν».

Έχει τύχει να σου ζητήσει κάποιος από αυτούς κάτι σαν «χάρη»; Ένα τσιγάρο; Λίγο φαγητό στα κρυφά; Να μεταφέρεις ένα μήνυμα σε κάποιο δικό του άνθρωπο στην Ελλάδα;

«Όχι. Και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που σου έλεγα πριν για τις λεπτές γραμμές. Έχω κάνει σαφές με τη στάση μου ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται».

Αν δεν ήσουν παρουσιαστής του παιχνιδιού, θα συμμετείχες ως παίκτης στην ομάδα των «διασήμων»;

«Θα ήθελα σίγουρα να δοκιμαστώ και ως παίκτης! Είμαι τρομερά ανταγωνιστικός και το «Survivor» σου δίνει τη δυνατότητα να ανταγωνιστείς σε πολλά επίπεδα: στο αγωνιστικό, στις σχέσεις μέσα σε μια κοινωνική ομάδα, με τη φύση, ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το όνομα της ομάδας δεν έχει σημασία, θα μπορούσα με την ίδια ευκολία να μπω σε οποιαδήποτε πλευρά».

Το «Survivor» πάντως απασχόλησε πρόσφατα και την ελληνική Βουλή. Έγινε αναφορά σε «παράνομα στοιχήματα που στήνονται γύρω από το παιχνίδι», ενώ ζητήθηκε η αλλαγή της ώρας προβολής του, μετά τις 23.00, ώστε «να προστατευτούν τα παιδιά». Πώς αντιδράς σε όλα αυτά;

«Γενικά, στις κωμωδίες, αντιδράω όπως όλος ο κόσμος: γελώντας. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τις προθέσεις αυτής της επίθεσης ή και όσων ακόμα έγιναν και θα γίνουν προς ένα προϊόν που κάνει φαινομενική επιτυχία και έχει ταράξει την αγορά. Είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ζημιωθεί από όλο αυτό και είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένοι. Το γέλιο, όμως, βρίσκεται στον τρόπο που εκδηλώνεται αυτή η επίθεση, με επιχειρήματα που και ένα 10χρόνο παιδί μπορεί να αντικρούσει! Είμαι σίγουρος ότι όλη αυτή η πλάκα θα λήξει άμεσα και το μόνο που θα έχει μείνει θα είναι η φασαρία που έκανε στην αρχή».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα