Τάζουν προσλήψεις, ενώ η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια

Στη Βουλή έχει μεταφερθεί η αντιπαράθεση για τους συμβασιούχους, καθώς συζητείται η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού προς την ΠΟΕ – ΟΤΑ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι 2.500 μόνιμες θέσεις στον  διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί είναι αφετηρία και ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτές οι θέσεις μπορούν να γίνουν παραπάνω.

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε επίσης ότι οι δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα, μέσα από τους Οργανισμούς, που τους δίνεται η δυνατότητα να επικαιροποιήσουν, να καταθέσουν τις ανάγκες τους και διευκρίνισε πως ξεκινάμε καταρχήν με 2.500 θέσεις εργασίας. «Μπορούν να γίνουν πολύ παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΝΔ: Φωτογραφική προκήρυξη

Λίγα λεπτά πριν την ομιλία Σκουρλέτη ο βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε την προκήρυξη του διαγωνισμού κλειστή και φωτογραφική, και επισήμανε ότι από τη δημόσια συζήτηση για τους συμβασιούχους απουσιάζει το θέμα των δεδουλευμένων.

«Παρατύπως εγκλωβίζει τους Δήμους και μεταφέρει το πρόβλημα» είπε για την τροπολογία ο κ. Γεωργαντάς και ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ, για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Πρόταση 4 σημείων από τον Πρωθυπουργό

Το πρωί σε συνάντηση με την  ΠΟΕ – ΟΤΑ ο πρωθυπουργός κοινοποίησε στους εργαζόμενους πρόταση τεσσάρων σημείων που περιλαμβάνει:

  • Πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου για τις μόνιμες προσλήψεις των συμβασιούχων
  • Μοριοδότηση των ήδη συμβασιούχων,
  • Οι 2.500 μόνιμες προσλήψεις θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης
  • Η αποκομιδή θα γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους

Νέα Δημοκρατία: Πείτε την αλήθεια στον κόσμο

Να πει την αλήθεια στους συμβασιούχους και να μην ακροβατεί περιφέροντας μια νομοθετική πρωτοβουλία με προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι «η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία» και ακόμη και τώρα «προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα