Τάσος Μπακασέτας: Αρχίζει και ανταποκρίνεται

Τα 45 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ έφτασε ο Τάσος Μπακασέτας το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στον  Πλατανιά. Ο 24χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός μετράει 176 επαγγελματικές συμμετοχές και 38 με τις Εθνικές ομάδες, ήδη 214 παιχνίδια, αριθμός απίστευτος σε σχέση με την ηλικία του.

Η γερή του κράση και η σούπερ φυσική του κατάσταση, επιτρέπουν τέτοια νούμερα και όσο αρχίζει και ανταποκρίνεται τακτικά στην ΑΕΚ, τόσο μετατρέπεται σε σημαντικό «ψηφιδωτό» των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Ο Μπακασέτας πολλάκις έχει σχολιαστεί αρνητικά για την ποδοσφαιρική του προσφορά – επειδή δήθεν ανταποκρίνεται μόνο σε ένα ρόλο – αλλά ουδόλως ασχολείται. Με προσήλωση και αρκετά ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό IQ , διαρκώς βελτιώνεται στο γήπεδο, διατηρώντας πάντα ένα μεγάλο ατού, το δυνατότερο αριστερό πόδι στη Super League.

Ο μόλις 24 ετών (πολλοί το ξεχνούν γιατί έπαιξε πρώτη φορά στη Super League στα 17 του) Μπακασέτας, έφτασε αισίως τα εννέα γκολ και τις έξι ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ανεβάζοντας τα ποσοστά του και στις στατιστικές κολώνες, αν και η προσφορά του μέσα στο γήπεδο δεν αποτυπώνεται εξ’ ολοκλήρου στα νούμερα. Ο Κορίνθιος ποδοσφαιριστής έχει δεξιότητες που διακρίνονται μόνο από ανθρώπους που δείχνουν σπουδή στις εντός γηπέδου κινήσεις του. Προστατεύει τέλεια με το σώμα του την μπάλα όταν γίνεται κάτοχος, κερδίζει πολλά φάουλ, έχει μεγάλη ευστροφία στις διεκδικήσεις της μπάλας, σπάνια κάνει φάουλ, δεν ρισκάρει την πάσα όταν δεν είναι βέβαιος. Έχει πετυχημένες αλλαγές παιχνιδιού, καλή σέντρα και εννοείται θαυμάσια στημένα.  Από δικό του φάουλ προήλθε η ισοφάριση με τη Ριέκα που δεν του πιστώθηκε, καθώς δεν θεωρείται ασίστ αν έχει παρεμβληθεί άλλος παίκτης πριν από τον σκόρερ. Ακόμη και τα κόρνερ του είναι καλύτερα από των συμπαικτών του και μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις, την ώρα που ο κόσμος της ΑΕΚ ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ομάδα του εκτελεί τα κόρνερ με πάσα. Η σύγκριση με τον Μάνταλο είναι άδικη, αφού δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο Τάσος Μπακασέτας διαρκώς ανεβαίνει επίπεδο και παράλληλα διατηρεί και μία προσωπικότητα που είναι άξια συγχαρητηρίων. Από του καλύτερους χειριστές της ελληνικής γλώσσας, ένα παιδί “διαμάντι” για τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, με θάρρος γνώμης και κυρίως με επαγγελματική συνείδηση.  Δεν δημιουργεί προβλήματα όταν ο Λάζαρος και ο Γκάλο δεν τον αφήνουν να εκτελεί τα φάουλ. Είναι ακόμη μικρός και αν το θέλει και ο ίδιος και συνεχίσει έτσι, θα έρθει η εποχή που τον… παρακαλάνε να τα εκτελεί! Το συμβόλαιό του λήγει το 2019 και είναι στο… πόδι του να αναγκάσει τους υπεύθυνους της ομάδας να σπεύσουν για πρόωρη ανανέωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα