Τέλος η Εθνική για τον Ζλάταν!

Αυτή είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς. Ο σπουδαίος Σουηδός επιθετικός ανακοίνωσε πως σταματά από την Εθνική Σουηδίας μετά το Euro της Γαλλίας, κάτι που σημαίνει πως οι Σκανδιναβοί θα πρέπει να αναζητήσουν για νέο ηγέτη.

Όχι ότι κατάφερε κάτι σπουδαίο με την Εθνική Σουηδίας ο Ζλάταν! Στα 15 χρόνια που προσφέρει τις υπηρεσίες του με το εθνόσημο, η ομάδα του περιορίστηκε στη μετριότητα. Περασμένα μεγαλεία τα κατορθώματα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ο Ιμπραήμοβιτς, όπως δεν κατάφερε να διακριθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τους συλλόγους του, έτσι δεν κατάφερε να ηγηθεί κάποιας σπουδαίας παρουσίας με την Εθνική Σουηδίας.

Άλλωστε και στο φετινό Euro είναι απογοητευτικός. Παρά το ότι ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα σε σχέση με τους συμπαίκτες του, δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει τη Σουηδία ένα βήμα πιο ψηλά. To Euro δεν έχει τελειώσει, βέβαια, και εκκρεμεί το ματς με το Βέλγιο το βράδυ της Τετάρτης. Αν καταφέρει σε αυτό το ματς να αλλάξει την εικόνα της Εθνικής Βελγίου… έχει καλώς. Το βλέπουμε λίγο δύσκολο.

Πάντως, σε ατομικό επίπεδο, μετρά 115 συμμετοχές με την Εθνική Σουηδίας και 62 γκολ, κάποια ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Ίσως αν είχε επιλέξει μία άλλη Εθνική, της Βοσνίας ή της Κροατίας που δικαιούταν, να είχε γράψει διαφορετική ιστορία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα