Τέλος η σεζόν με πρόσημο θετικό!

 

Περισσότεροι από 15.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας και στο πρώτο φετινό που έληξε ισόπαλο. Το 0-0 με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής σηματοδότησε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι οι «κιτρινόμαυροι» ξεκινάνε τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στις 28 Ιουλίου στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League και δεύτερον ότι ο κόσμος ικανοποιήθηκε με τη φετινή προσπάθεια των παικτών.

Η ΑΕΚ δεν έκανε την υπέρβαση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, καθώς «στριμώχθηκε»  τις τελευταίες εβδομάδες με απανωτά παιχνίδια και υποχρεώθηκε να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο Κύπελλο και στην κατάκτηση του τίτλου και όχι τόσο στη διεκδίκηση της εισόδου στο Champions League. Ο κόσμος το εκτίμησε αυτό και χειροκρότησε μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ, επιβραβεύοντας την ομάδα για την κατάκτηση του τροπαίου και την υπερπροσπάθεια και αναγνωρίζοντας ενδεχομένως ότι υπάρχει μία καλή βάση για τη δημιουργίας μίας ακόμη καλύτερης ομάδας τη νέα σεζόν.

Τα πράγματα είναι απλά και πλέον η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τρία πράγματα. Πρώτον, να πάρει έναν αξιόλογο προπονητή με επιθετική νοοτροπία που θα μπορεί «χτίσει» μία ακόμη πιο ελκυστική και διεκδικητική ομάδα (κυρίως στα εκτός έδρας ματς), δεύτερον να κάνει έναν καλό μετεγγραφικό προγραμματισμό και τρίτον να πάρει δύναμη από το έμβλημά της και να προκριθεί το καλοκαίρι στους ομίλους του Europa League.

Το ότι υπάρχουν παίκτες σε αυτή την ομάδα με δυνατότητα βελτίωσης και ακόμη καλύτερης προσφοράς είναι δεδομένο.  Ένας καλός προπονητής μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ πολύ ψηλά. Όπως και να έχει, η φετινή χρονιά είναι φάρος για το τι μπορεί να ακολουθήσει, ιδίως αν η ομάδα μπει και πάλι στο σπίτι της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα