Τέλος και επίσημα ο Χρυσόγονος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Tην πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε μια για πάντα ο Κώστας Χρυσόγονος αφού υπέρ της ανεξαρτητοποίησής του ευρωβουλευτή,  ψήφισαν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένα μέλη: 2032

Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)

Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)

Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)

Κατά συνέπεια η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.

Και καταλήγει: «Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα».

“Μετασχηματιστήκαμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση”

Ο Κώστας Χρυσόγονος μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1  μετά την απόφαση να αποχωρήσει η Σοσιαλιστική Τάση και τα μέλη της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετασχηματιστήκαμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση» δήλωσε ο ευρωβουλευτής.«Με την τάξη μεγέθους που έχουμε, των 2.000 μελών μείον αυτών που διαφώνησαν, δεν γίνεται κόμμα. Για να γίνει κόμμα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των πολιτών. Αυτή είναι η επιδίωξη μας» πρόσθεσε.

Ο Κώστας Χρυσόγονος απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη που βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση από το στούντιο του realfm 97,8, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η πρότασή μας είναι ότι πρέπει να ρίξουμε όλοι τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να έρθουν σε έναν σοβαρό διάλογο οι πολιτικές δυνάμεις, ούτως ώστε να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα