Τέλος οι επιστροφές φόρου από τον ΕΝΦΙΑ μέσω email

Ο ΕΝΦΙΑ τελειώνει τις επιστροφές φόρου με ένα e-mail αφού ξεκίνησαν οι πρώτοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ενημερώνει τους φορολογούμενους.Το αποτέλεσμα του συμψηφισμού αποτυπώνεται στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Στην περίπτωση που το ποσό της επιστροφής φόρου εισοδήματος είναι μεγαλύτερο από τον ΕΝΦΙΑ η διαφορά θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου τον οποίο έχει δηλώσει στη φορολογική του δήλωση.

Σε αντίθεση περίπτωση το ποσό ΕΝΦΙΑ που απομένει μετά τον συμψηφισμό θα εξοφληθεί εφάπαξ ή σταδιακά στο πλαίσιο των δόσεων που έχουν καθορισθεί.

Σημειώνεται ότι ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο του 2018.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου εισοδήματος 500 ευρώ και του βεβαιώθηκε ΕΝΦΙΑ για το έτος 2017 ύψους 600 ευρώ, το ποσό των 500 ευρώ συμψηφίζεται αυτόματα με το ποσό της επιστροφής φόρου και καλείται να πληρώσει τα υπόλοιπα 100 ευρώ του ΕΝΦΙΑ.

Τυχόν υπόλοιπο οφειλών ΕΝΦΙΑ έτους 2017 που απομένει πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ ή σταδιακά στις προθεσμίες των δόσεων που έχουν απομείνει.

Στην περίπτωση κατά την οποία το συμψηφισθέν ποσό επιστροφής φόρου εισοδήματος είναι μεγαλύτερο από τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ, το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στον φορολογούμενο με πίστωσή του στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει στη φετινή του φορολογική δήλωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα