Με Αλβέρτη έως το καλοκαίρι

Είναι δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα οι «μουρμούρες» γύρω από το πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πολλές, αλλά η χθεσινή ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα μέσα στο ΟΑΚΑ τις μετέτρεψε σε «κραυγές».

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός σε 1,5 χρόνο κατάφερε να πανηγυρίσει το νταμπλ τη σεζόν 2012-13 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας του 2014, πλήρωσε το… μάρμαρο για τις προβληματικές εμφανίσεις της φετινής περιόδου και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόλυσή του.

Εκτός των άλλων του χρεώθηκαν και άλλα πράγματα όπως η χρησιμοποίηση κάποιων παικτών και η περιθωριοποίηση άλλων όπως του Νίκου Παππά και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους.

Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Τη Δευτέρα η ομάδα θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του κ. Φραγκίσκου Αλβέρτη».

 

Αλβέρτης έως το καλοκαίρι

Μπορεί ως φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση να ακούστηκε το όνομα του Φώτη Κατσικάρη αλλά σύμφωνα με το onsports.gr (ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου) η ομάδα θα πορευθεί μέχρι το καλοκαίρι με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Αποτελεί σίγουρα μία απόφαση με ρίσκο στο 100% αφού δεν είναι μόνο ότι ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δεν έχει τέτοια είδους εργασιακή εμπειρία αλλά επιπλέον δεν είχε εκφράσει και την επιθυμία να ασχοληθεί με την προπονητική.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του onsports.gr για τον Αλβέρτη:

«Στα χέρια του Φραγκίσκου Αλβέρτη παραδίδεται μέχρι το καλοκαίρι το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, καθώς αυτή κρίνεται και είναι -κατά κοινή ομολογία- η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για τη διαδοχή του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του εξάστερου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει λάβει τις αποφάσεις του για την επόμενη μέρα και η «σημαία» του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ο Αλβέρτης, καλείται να αλλάξει θέση στον πάγκο και να περάσει… μπροστά, έχοντας για άμεσο συνεργάτη του έναν έμπειρο τεχνικό που θα προστεθεί στο τιμ και το όνομά του θα γίνει γνωστό τα επόμενα 24ωρα.

Με αυτό το μοντέλο ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, καθώς αυτή τη περίοδο κρίνονται τα πάντα στην Ευρωλίγκα, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και ο Αλβέρτης είναι ο μόνος άνθρωπος που και την ομάδα γνωρίζει όσο κανένας άλλος και τον κόσμο μπορεί να συσπειρώσει όσο -επίσης- κανένας άλλος, ώστε από κοινού να δοθούν οι μάχες που πρέπει για την ολική επαναφορά του τριφυλλιού και την επίτευξη των στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα