Τέσσερα άτομα μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στη Κένυα

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, αφού  μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναιρόμπι, σε μια επίθεση που χαρακτηρίζεται ως αντίποινα για επιδρομή αστυνομικών νωρίτερα την ίδια μέρα.

 

 Η αστυνομία, στοχεύοντας την Αλ-Σαμπάμπ, οργάνωση που πρόσφατα δήλωσε υποταγή στην Αλ-Κάιντα, έκανε έφοδο σε δυο τεμένη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σκοτώθηκε ένα 20χρονο μέλος της οργάνωσης, καθώς πυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν προσπάθησε να πετάξει χειροβομβίδα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε: «Ερευνούμε το περιστατικό και έχουμε συλλάβει κάποιους υπόπτους», ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως τα μέλη της οργάνωσης ήταν οπλισμένα βαριά, όταν επιτέθηκαν στους πολίτες.

Νωρίτερα, ο Χουσεΐν Καλίντ, μέλος της μη-κυβερνητικής κοινωνικής οργάνωσης HAKI Africa, είχε δηλώσει «η βία θα χρησιμεύσει μόνο στο να αυξήσει την ένταση σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση», καταδικάζοντας την αστυνομική επιδρομή.

Τα κράτη δυτικά της χώρας, προειδοποίησαν άπαντες, να σκεφτούν πολύ καλά πριν ταξιδέψουν στην Μομπάσα, και να το κάνουν, μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο.

Η Μομπάσα, παράκτια πόλη της Κένυας, αποτελεί σημαντικότατο κόμβο σε αρκετούς τομείς, κυρίως των μεταφορών και του εμπορίου και έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, από βομβιστικές επιθέσεις, από τη στιγμή που οι κενυατικές δυνάμεις, εισέβαλαν στη γειτονική Σομαλία το 2011 για να επιτεθούν στην Αλ-Σαμπάμπ που έχει εκεί τη βάση της.

Τα αιματηρά αντίποινα είχαν ως αποτέλεσμα, την πολύνεκρη επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι.

Οι θρησκευτικές διαμάχες είναι σε ραγδαία άνοδο στην περιοχή, καθώς τα τελευταία χρόνια μουσουλμάνοι ιερείς έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα