Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

 

Τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, ακολούθησε κύμα κακοκαιρίας με βροχές και απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ιταλία.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και της ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών, στις περιοχές Βένετο, Φριούλι, Βενέτσια, και Λομβαρδία.

Οι θάνατοι οφείλονται σε κεραυνούς, πτώσεις δέντρων, αλλά και στην ολισθηρότητα των μονοπατιών.

Πάνω από 200 διασώστες κινητοποιήθηκαν στην περιφέρεια Τρεντίνο, στην βόρειο- ανατολική Ιταλία, όπου το Σάββατο μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας νεροποντής στο γνωστό ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο. Τις περασμένες ημέρες άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πάντως δεν έλυσαν το πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο απειλεί την Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί τελικά αν θα διακόπτεται κατά διαστήματα η παροχή νερού στην Αιώνια Πόλη. Οι αγρότες, στο μεταξύ, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν υποστεί ζημιές οι οποίες ξεπερνούν συνολικά τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα