Τέσσερις συλλήψεις για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

update

Ελεύθεροι αφέθησαν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη οι οποίοι αρχικά συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση, ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 01:30 τη νύχτα και 05:00 το ξημερώματα, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα. Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. εύλογα στράφηκαν σε πρόσωπα που εργάζονται στο ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς έχουν πρόσβαση στον ειδικό χώρο που φυλάσσονται τα κλειδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του στις 18:00το απόγευμα της Τετάρτης, φέρεται να της είπε: «Μη φοβάσαι την επόμενη φορά θα βγεις». Λίγες ώρες νωρίτερα είχε απορριφθεί μια ακόμη αίτηση αναστολής της ποινής της συζύγου του και, όπως λέει ο πρώην υπουργός, εκείνη ήταν απογοητευμένη και έκλαιγε συνεχώς.

«Βίκυ γύρνα πίσω…»

Έκκληση να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν απευθύνει στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Μέσω του δικηγόρου του, σε γραπτή ανακοίνωσή του, αναφέρει:

B I K Υ…!

Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.

ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα