Τέταρτη θέση ή… απόλυση για Φαν Γκάαλ!

Κάθε άλλο παρά σίγουρη θεωρείται η παραμονή του Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να απολυθεί αν η ομάδα του καταλήξει κάτω από την 4η θέση!

Ο Ολλανδός τεχνικός ήταν σίγουρος ότι θα αναστρέψει την κατάσταση και πως θα παρουσιάσει μία πιο ανταγωνιστική ομάδα στην Premier League. Η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη του Ντέιβιντ Μόγιες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οπαδών της και της διοίκησης. Στόχος ευθύς εξ αρχής, ήταν η κατάκτηση τουλάχιστον της 4ης θέσης στη βαθμολογία, η οποία θα άνοιγε τον δρόμο για την έξοδο της ομάδας στο Champions League, έστω και μέσω της διαδικασίας των προκριματικών.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται όντως στην 4η θέση, αλλά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς οι Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ και Τότεναμ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, σε περίπτωση που δεν καταλήξει τουλάχιστον 4η η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η διοίκηση θα έχει το δικαίωμα να λύσει τη συνεργασία της με τον Ολλανδό τεχνικό.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ο Φαν Γκάαλ έχει δημιουργήσει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί, ακόμη και αν δεν καταλήξει 4η η ομάδα, καθώς έχει ξεκινήσει να στήνει ένα σύνολο, με αποκλειστικά δικές του επιλογές. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στο τεχνικό τιμ, επί της ουσίας η προσπάθεια θα ξεκινήσει από την αρχή και θα χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα