Τίτλοι τέλους… εξαιτίας της αδράνειας του Αλαφούζου

Όποιος εμμένει στην άποψη ότι ο Παναθηναϊκός διατηρεί τις ελπίδες του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, προφανώς ζει σε ένα δικοί του… ουτοπικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας τη νιρβάνα του.

Η εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ έβαλε «τίτλους τέλους» στη φετινή σεζόν για τους «πράσινους», καθώς ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε σε απόσταση οκτώ βαθμών στον πίνακα της Super League, ενώ παρουσιάζει μία εκπληκτική σταθερότητα στα αποτελέσματα και στην απόδοσή του.

Βασικός υπαίτιος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε την τρέχουσα περίοδο στην ομάδα είναι ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει στο διαφαινόμενο αγωνιστικό «ναυάγιο». Από το ξεκίνημα της περιόδου, με τον διπλό αποκλεισμό στην Ευρώπη, φάνηκε ότι η ομάδα με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της έφτασε στο ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσε. Ο 42χρονος τεχνικός, έχοντας ένα σαφώς ανώτερο και πιο έμπειρο υλικό από τις προηγούμενες περιόδους, απέτυχε να το διαχειριστεί, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημία στον σύλλογο και παράλληλα, αγωνιστικό πρόβλημα, αλλά και «ρήγμα» στις σχέσεις οπαδών και ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός στερείται αγωνιστικής ταυτότητας, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην αποτυχία του Γιάννη Αναστασίου. Η διοίκηση από την πλευρά της και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος, παρ’ ότι είχε λάβει ευθέως το μήνυμα από τον κόσμο να «τελειώσει» τον προπονητή μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν, ολιγώρησε χαρακτηριστικά, εμμένοντας στη στήριξη του στο πρόσωπο του προπονητή και των συνεργατών του.

Μία απόφαση που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε άστοχη και «εγκληματική» για τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός, από την αρχή της τρέχουσας περιόδου, δεν κατάφερε να σταθεί αξιοπρεπώς σε κανένα από τα κρίσιμα παιχνίδια που έδωσε, γνωρίζοντας δύο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ ενός των συνόρων δέχθηκε τρία γκολ από τον ΠΑΟΚ και απέτυχε να νικήσει στην έδρα του την ΑΕΚ, προκαλώντας το άγριο ξέσπασμα των οπαδών του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του Γιάννη Αναστασίου και ενδεχομένως το «τσουνάμι» να παρασύρει και άλλους στο διάβα του, με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο να μπαίνουν μέσα στο… κάδρο, κυρίως λόγω του φιάσκου της μεταγραφής του Μίκαελ Εσιέν.

Όμως όλα αυτά θα συμβούν ενώ ο Παναθηναϊκός έχει βγει εκτός όλων των στόχων του από τον Νοέμβριο, πριν καν συμπληρωθεί το ένα τρίτο (10η αγωνιστική) του πρωταθλήματος. Η διοίκηση φέρει σοβαρότατη ευθύνη και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος, διότι όφειλε να αντιδράσει νωρίτερα και να προχωρήσει σε αλλαγές, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο τοπίο εντός και εκτός ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα