Τίτλοι τέλους και… επίσημα για Μόγιες!

Η παταγώδης αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε, οδήγησε τους ιδιοκτήτες των «μπέμπηδων» να σπάσουν τα… δεσμά στήριξης στο πρόσωπο του Σκωτσέζου τεχνικού και να διακόψουν τη συνεργασία τους μαζί του!

Μετά από πολλά χρόνια, οι «κόκκινοι διάβολοι» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν την απομάκρυνση του προπονητή της ομάδας. Σχεδόν για τρεις δεκαετίες, η ομάδα του Μάντσεστερ είχε καθιερώσει την πολιτική της απόλυτης στήριξης στο τεχνικό τιμ, κάτι για το οποίο θαυμάστηκε σε παγκόσμια κλίμακα. Η παρουσία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποτελούσε εχέγγυο για το παρόν και το μέλλον και επέτρεπε στην εκάστοτε διοίκηση, να ασχολείται με θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο το μάρκετινγκ και την ανεύρεση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων εσόδων.

Η αποχώρηση του Σερ Άλεξ αποδείχθηκε, τελικά, μεγαλύτερο κτύπημα απ’ ότι είχαν άπαντες υπολογίσει. Η ισχυρή προσωπικότητα του Φέργκιουσον, το όραμά του και η ικανότητά του σε διάφορους τομείς, αποτελούσε την αρχή και το τέλος της εκπληκτικής ομάδας που θαυμάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η ελπίδα ότι θα καλυπτόταν το κενό του με τις ελάχιστες δυνατές αναταράξεις, αποδείχθηκε ουτοπία. Η επιλογή στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Μόγιες, παρά το γεγονός ότι έτυχε της αποδοχής του Σερ Άλεξ, δεν δικαιώθηκε. Η Μάντσεστερ έμεινε εκτός τίτλου, κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, ενώ δεν κατάφερε να προχωρήσει ούτε στο Champions League, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου.

Με μία λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση των «μπέμπηδων» γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Ντέιβιντ Μόγιες: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει ότι ο Ντέιβιντ Μόγες αποχώρησε από το σύλλογο. Η διοίκηση του συλλόγου θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια με την οποία εργάστηκε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Νησί, οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να παράσχουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη τους στον Σκωτσέζο, λέγοντας στο περιβάλλον τους πως δεν τον θεωρούν ικανό να διαχειριστεί σωστά τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν οριστεί για τη δημιουργία μία ανταγωνιστικής ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Προς το παρόν, αναλαμβάνει τα ηνία ο αειθαλής Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός θα καθίσει στον πάγκο μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Τις προηγούμενες μέρες, είχε κυκλοφορήσει έντονα ότι γίνονται συζητήσεις με τον Ολλανδό τεχνικό, Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μία μερίδα των Βρετανικών ΜΜΕ, «βαπτίζει» τον τεχνικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, ως τον υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιο για τη θέση. Ωστόσο, μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου» με τον Ντέιβιντ Μόγιες, κυκλοφόρησε το σενάριο επιστροφής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα