“Ταβάνι” στα 9.000 ευρώ το αφορολόγητο

Επί τάπητος θέτει το υπουργείο Οικονομικών επιμέρους θέματα φορολογίας – μεταξύ άλλων και το αφορολόγητο για το οποίο σχεδιάζεται να καθοριστεί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Παράλληλα σχεδιάζεται η εισαγωγή ενιαίας κλίμακας για τα εισοδήματα που προκύπτουν από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια μετοχές, ομόλογα και τόκους καταθέσεων.

Ως προς το ύψος του νέου αφορολόγητου, αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί συγκεκριμένο ποσόν, σενάρια κάνουν λόγο για «ταβάνι» 9.000 ευρώ ή στην καλύτερη περίπτωση 12.000 ευρώ. Βάσει του σχεδιασμού, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ με μικρότερο συντελεστή.

Στο τραπέζι είναι η πρόταση, η τελική επιβάρυνση για τους μικρομεσαίους να παραμείνει ως έχει. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος φορολογικός συντελεστής θα ξεκινάει από 6-8% ενώ ο καταληκτικός θα αγγίζει το 50% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.

Σχετικά με τους ελεύθςρους επαγγελματίες και τους αγρότες, σχεδιάζεται η φορολόγησή τους με διαφορετική κλίμακα, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα