“Ταλιμπάν του Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Ταλιμπάν του Μνημονίου» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ  η Νάντια Βαλαβάνη που τόνισε πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει τελειώσει.

Η πρώην υπουργός και νυν μέλος της Λαϊκής Ενότητας είπε αρχικά τα εξής: “Η Σύνοδος Κορυφής της 12-13 Ιουλίου «ήταν ένας σφαγείο» για την ελληνική αντιπροσωπεία”,  Στη συνέχεια τόνισε και στη συνέχεια υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά. Θα ξαναφτιαχτεί αλλά θα είναι πλέον ένα διαφορετικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι μοναδικό, αλλά αυτή τη στιγμή στηρίζει μνημόνια και καθορίζεται από την πολιτική που υπηρετεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε το μνημόνιο».

Η Νάντια Βαλαβάνη τόνισε ακόμα πως στο γράμμα της παραίτησης, είχε αναφέρει πως δεν είναι ντροπή να συνθηκολογείς αλλά με τον όρο να συγκεντρώσεις ξανά τις δυνάμεις σου με σκοπό να ανακάμψεις. «Έχουμε όλοι μια πολιτική εμπειρία από τα μνημόνια, μπορούμε να καταλάβουμε ότι μπορούσε να υπάρξει σχέδιο απεμπλοκής από τα μνημόνια, έστω και σε 2-3 χρόνια» ανέφερε στη συνέχεια.

«Όμως αυτή η συμφωνία δεν οδηγεί σε αυτό αλλά στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Εγώ δεν πάσχω από σύνδρομο ιδεολογικής καθαρότητας, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί, αλλά να υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Οποιοδήποτε συμβιβασμό, που μπορούσε να είναι έντιμος θα τον δεχόμουν, φτάνει να είχε κατεύθυνση απεμπλοκής από το μνημονιακό καθεστώς.

Για μένα ήταν εξίσου καθαρό πως ούτε η σοκαριστική συμφωνία Γιουνκερ, ούτε η πρόταση που πήρε η κυβέρνηση μπορούσε να εφαρμοστεί. Οι 46 σελίδες θα ήταν το ακρότατο όριο που θα μπορούσα να ψηφίσω αν δεν υπήρχε άλλη λύση», ανέφερε και όσον αφορά για τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα τόνισε πως «δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε αυτές στην περίπτωση ενός ΟΧΙ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα