Ταξίδι Βενιζέλου στις Βρυξέλλες

Ταξίδι στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με πρόγευμα εργασίας που θα παραθέσει η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. Federica Mogherini, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου βρίσκεται το ζήτημα της Ουκρανίας.
Επί τάπητος θα τεθούν οι πολιτικές εξελίξεις, η κατάσταση επί του εδάφους, η πορεία εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ και θα υιοθετηθούν συμπεράσματα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα εξετασθούν η πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Γάζα και στα ανατολικά Ιεροσόλυμα, καθώς και ο ρόλος της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών αποστολών στην περιοχή στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Στην απογευματινή σύνοδο του Συμβουλίου θα συζητηθούν η κατάσταση στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και στη Λιβύη, και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον επίτροπο κ. Στυλιανίδη για την πορεία της επιδημίας του Έμπολα και τους τρόπους συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπισή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα