Ταυλαρίδης: «Τίτλο με τον Παναθηναϊκό…»

Για το όνειρο, που έγινε πραγματικότητα με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τις βλέψεις του για έναν τίτλο, μίλησε ο αμυντικός των «πράσινων», Στάθης Ταυλαρίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο match programme της αναμέτρησης με την Καλλονή, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας:
«Καταρχάς, είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου. Το να πω ότι έκανα ένα όνειρο που είχα από μικρός πραγματικότητα θα ακουστεί σαν… κλισέ, φαντάζομαι. Προνομιούχος δεν ξέρω αν είμαι, αλλά σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα και θα έλεγα ότι είμαι τυχερός που κατάφερα κι έκανα το βήμα παραπάνω σε αυτή την φάση της καριέρας μου… Το να πάω σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, δηλαδή, με μεγάλη ιστορία, κόσμο και τίτλους! Θα ήθελα όμως να πω εδώ ότι σαν παίκτης πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά ότι αξίζεις να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός.

Προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα, θα έλεγα, γιατί έχω και την εμπειρία από το εξωτερικό, όπου οι ομάδες είναι άκρως επαγγελματικές και οι απαιτήσεις ιδιαίτερα υψηλές. Σίγουρα σε αυτό με βοήθησαν τόσο ο προπονητής όσο και οι συμπαίκτες μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, βέβαια, ενώ υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την… διαφορά. Μικρά πράγματα, στην καθημερινότητα μιας ομάδας, που σε βοηθούν να εγκλιματιστείς και να αποδώσεις όσο καλύτερα γίνεται στο γήπεδο.

Ανέκαθεν ήμουν παίκτης με πάθος, το αντλώ και από τον κόσμο αυτό. Άλλωστε, είναι εύκολο να αποδώσεις καλύτερα όταν έχεις και την υποστήριξη του κόσμου και για εμένα αυτό ήρθε σχετικά γρήγορα, οφείλω να πω! Από εκεί και πέρα, σε συνδυασμό με την έντονη χαρά της στιγμής, είχα την αντίδραση που είχα… Όταν σκοράρεις, σε κατακλύζουν διάφορα συναισθήματα, άλλωστε!

Καταρχάς, η πίεση που νιώθει ο εκάστοτε αντίπαλος στην Λεωφόρο είναι μεγάλη. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι παίκτες… Από εκεί και πέρα, εμείς θα πρέπει να δίνουμε το 100% και στα εκτός έδρας ματς γιατί όποια ομάδα παίζει με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της το αντιμετωπίζει σαν… ματς της χρονιάς και θα πρέπει να βελτιώσουμε την προσπάθειά μας. Σίγουρα, η “ασφάλεια” της έδρας είναι πολύ σημαντική!

Η Καλλονή όπως και πέρυσι ξεκίνησε καλά, βέβαια τελευταία έκανε μια “κοιλιά”, άλλαξε και ο προπονητής της. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα αλλά και με κάποιους επικίνδυνους παίκτες. Ωστόσο, όταν εμείς βρισκόμαστε σε καλή ημέρα, με την ποιότητα των παικτών μας και στο γήπεδο μας, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μας κοντράρει καμία ομάδα! Βέβαια, θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό για να μην αφήσουμε ελπίδες στον αντίπαλό μας ότι μπορεί να καταφέρει κάτι.

Το καλύτερο δώρο το έχω πάρει ήδη και είναι οι… κόρες μου! Από εκεί και πέρα, γιατί όχι έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό; Σίγουρα είμαστε πίσω στην βαθμολογία αλλά υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα κι εμείς πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, για να δούμε στο τέλος τι θα έχουμε καταφέρει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα