Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στην έδρα της κυβέρνησης

Κλιμακώνονται οι βίαιες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, με εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση από την εξουσία της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα το Σάββατο να προσπαθούν να εισέλθουν στην έδρα της κυβέρνησης.

«Περίπου 2.000 διαδηλωτές ενός φοιτητικού δικτύου προσπάθησαν να πιέσουν την αστυνομία» για να εισέλθουν στην έδρα της κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πίγια Ουτάγιο σημείωνοντας ότι οι διαδηλωτές είχαν στοιβάξει σακιά με άμμο για να περάσουν πάνω από το συρματόπλεγμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει μια απόπειρα κλιμάκωσης της βίας την ώρα που η πρώτη αυτή προσπάθεια των διαδηλωτών να εισέλθουν με την βία στην έδρα της κυβέρνησης δείχνει να αποτελεί μια πρόβα πριν από τις αυριανές κινητοποιήσεις.

Το πλήθος των διαδηλωτών έξω από την έδρα της κυβέρνησης άρχισε να διαλύεται όταν έπεσε η νύχτα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, ενώ οι διοργανωτές ζήτησαν από τους μετέχοντες στην διαδήλωση να επιστρέψουν αύριο εκεί,.

Το Σάββατο ξέσπασαν και τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση και σε άλλους που την υποστηρίζουν, οι οποίοι έχουν διοργανώσει αντιδιαδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν κυρίως σε ένα λεωφορείο που είχε κολλήσει στην κίνηση και μετέφερε διαδηλωτές των «κόκκινων πουκαμίσων», οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα, πετώντας πλάκες και πλαστικές καρέκλες.

Η κινητοποίηση εναντίον της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της, του Ταξίν, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος, διαρκεί εδώ και ένα μήνα.

Η κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει τις συγκρούσεις με μια αντιπολίτευση, η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της κάθε ημέρα, καταλαμβάνοντας ή πολιορκώντας υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα