Ταύτιση απόψεων και… ομάδα εργασίας για τις διαφωνίες!

Ταύτιση απόψεων, αλλά και διαφωνίες προέκυψαν από τη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι σε επίπεδο έρευνας για τη χειραγώγηση αγώνων και φοροδιαφυγής, η Πολιτεία μπορεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση, καθώς αποτελεί υποχρέωσή της και είναι μοναδική υπεύθυνη για την καταπολέμησή τους, ενώ ο Μισέλ Πλατινί δεσμεύτηκε να παρέχει όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία του για την πάταξη της βίας.

Σε ότι αφορά τις διαφωνίες που προέκυψαν, πιθανόν για τα θέματα που πλήττουν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την αποφασιστικότητά του, ενημερώνοντας πως, αν και δεν το επιθυμεί, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει ακόμη και στη μη συμμετοχή των ομάδων στους ευρωπαϊκού θεσμούς! Προκειμένου όμως, να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, συμφώνησε στη σύσταση ομάδων εργασίας, οι οποίες θα συνεργαστούν και θα παραδώσουν τα αποτελέσματά τους μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ στις 30 Μαρτίου θα υπάρξει νέα συνάντηση, ώστε να εκτιμηθεί η πρόοδος των συζητήσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή μετά τη συνάντησή του με τον Μισέλ Πλατινί:
«Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και μας δηλώθηκε από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ότι θα έχουμε την βοήθεια και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, ρητά αναφέρθηκε εκ μέρους τους ότι, για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει, δεχόμενοι ότι αυτό είναι ένα πεδίο απόλυτης παρέμβασης και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από την ελληνική κυβέρνηση, τις δύο Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία και σε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή ζητήματα θεσμικά, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30.3.2015 να γίνει ένας πρώτος κύκλος συνομιλιών των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων.

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα, όπου θα καταγραφεί η εξέλιξη των συνομιλιών και των εργασιών της επιτροπής και το ενδεχόμενο γεφύρωσης των διιστάμενων απόψεων. Καταληκτική ημερομηνία προσδιορίστηκε η 30η Απριλίου, μετά την οποία η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν των συνομιλιών, θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες, στο νομοθετικό επίπεδο.

Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα