Τα έξι «θύματα» του Μουντιάλ!

Ο Γιώργος Καραγκούνης είπε μία μεγάλη αλήθεια, το νόημα της οποίας ελάχιστοι αντιλήφθηκαν. Και όμως, από έναν ποδοσφαιράνθρωπο, όπως ο «τυπάρας», θα μπορούσε να δοθεί η συγκεκριμένη διάσταση για την εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα.

Ο νέος Τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, αναφέρθηκε στις συνέπειες που έχει για τις ομάδες η συμμετοχή τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των έξι ευρωπαϊκών Εθνικών, οι οποίες πληρώνουν ακριβά το τίμημα του… καλοκαιριού, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στα προκριματικά για το EURO 2016.

Η Ελλάδα έχει υποστεί ήδη την απώλεια τεσσάρων βαθμών, γνωρίζοντας την ήττα στο Καραϊσκάκη, από τη Ρουμανία και αποσπώντας με δυσκολία το ισόπαλο αποτέλεσμα από τον «κακό δαίμονα», Φινλανδία.

Η Ολλανδία, που κατετάγη στην 3η θέση του Μουντιάλ, υπέστη ήττα – σοκ από την Τσεχία και βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου της. Η Ισπανία, αν και στα γήπεδα της Βραζιλίας δεν… έβγαλε μάτια, συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, χάνοντας από τη Σλοβακία. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, ηττήθηκε για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες από την Πολωνία! Η Ελβετία, που παρουσίασε μία αξιοπρόσεκτη ομάδα στο Μουντιάλ, έχασε από την Αγγλία και από τη Σλοβενία και μπήκε σε περιπέτειες. Η Πορτογαλία, τέλος, του Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει ήδη υποστεί μία οδυνηρή ήττα στην έδρα της, από την Αλβανία.

Με άλλα λόγια, ο Γιώργος Καραγκούνης αποτύπωσε με τη χαρακτηριστική απλότητα, τη μεγαλύτερη αλήθεια. Ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μία αφηρημένα θεωρητική έννοια, αλλά μία πράξη που εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Το σύνολο των παικτών που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ δεν έχει κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία στις ομάδες του. Είναι καταπονημένοι, καθώς αγωνίζονται σερί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Οι δε ομάδες, έχουν υποστεί αλλαγές, τόσο στους πάγκους τους, όσο και στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης συνοχής και κοινής εμπειρίας.

Η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Βασικοί παίκτες αποσύρθηκαν, ή δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της νέας αυτής ομάδας. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι διαφορετικός προπονητής από τον Φερνάντο Σάντος και ακολουθεί διαφορετική τακτική. Νέοι παίκτες μπαίνουν στην ενδεκάδα. Όλα αυτά, μέχρι να βρουν τον κοινό τους τόπο, θα χρειαστεί χρόνος. Με μαγικά ραβδιά, δεν «κτίζονται» ομάδες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα