“Τα αμερικανικά καρτέλ πίεσαν για την απελευθέρωση των φαρμακείων”

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Κωνσταντίνος Λουράντος και σε συνέντυξή του στα Παραπολιτικά fm αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τα φαρμακεία και το ποιος τελικά επέβαλε την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού έχει απελευθερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, είπε αρχικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωσταντίνος Λουράντος, σημειώνοντας πως ο φαρμακοποιός αλλά και οποιοσδήποτε ανοίγει όπου θέλει το φαρμακείο του.

Τόνισε πως μια φαρμακευτική βιομηχανία θα έχει την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο αλλά και τα φαρμακεία και ο φαρμακοποιός θα είναι πλήρως εξαρτημένος από την εταιρία.

Είπε επίσης πως η εταιρία θα μπορεί να προσλάβει και γιατρούς τους οποίους θα υποχρεώνει να συνταγογραφεί τα φάρμακα της εταιρίας τα οποία οι ασθενείς θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία της εταιρίας.

Αποκάλυψε πως κάποια συμφέροντα και όχι η τρόικα πιέζουν για την απελευθέρωση των φαρμακείων στην Ελλάδα.

Ο Κωσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι μεγάλα καρτέλ της Αμερικής πιέζουν για την απελευθέρωση του επαγγέλματος στην χώρα μας αναφέροντας πως το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκαρντ είχα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να προχωρήσει στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα