Τα ανθρωπάκια που έγραφαν αντί του Νίκου Φώσκολου: Αποκάλυψη-«βόμβα» από πρωταγωνίστριά του

 

Ο Νίκος Φώσκολος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεναριογράφους με τα σίριάλ του να είναι τα μακροβιότερα στην ελληνική τηλεόραση. Οι μυθοπλασίες του τόσο στο «Καλημέρα Ζωή» όσο και στη «Λάμψη» έγιναν η καθημερινή συνήθεια του κόσμου για δεκαετίες. Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως για τα τελευταία συγγραφικά χρόνια της καριέρας του;

Την αποκάλυψη ότι δεν έγραφε εκείνος τα κείμενα, αλλά κάτι ανθρωπάκια όπως τα χαρακτήρισε, ήρθε να κάνει η Μαίρη Βιδάλη, εξηγώντας γιατί ήθελε να αποχωρήσει μετά από 6 χρόνια από το «Καλημέρα Ζωή».

«Διότι ο Νίκος Φώσκολος, ύστερα από μια επιπλοκή στην υγεία του, σταμάτησε να γράφει. Έγραφαν άλλοι για εκείνον, ούτε ξέρω ποιοι ήταν αυτοί, κάποια ασήμαντα ανθρωπάκια. Οι ιστορίες τους ήταν αντιγραφές παλιών ιστοριών του Νίκου, κακά γραμμένες και το καστ είχε γίνει τριτοκλασσάτο, με δέκα πρωταγωνιστές και επτακόσιους κομπάρσους.

Οπότε δεν ήθελα να έχω μεγάλη εμπλοκή στη σειρά. Πάντως, ο Νίκος Φώσκολος στην εποχή του ήταν μεγάλο κεφάλαιο για το σινεμά και την τηλεόραση, έγραφε και σκηνοθετούσε κοινωνικά θέματα. Τον εκτιμούσα και τον σεβόμουν πολύ. Και νομίζω πως ήταν αδικημένος, όπως όλοι στην Ελλάδα που έχουν κάνει τεράστια καριέρα με πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό», αποκάλυψε στην Espresso η δημοφιλής ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα