Τα γενέθλια του τεράστιου Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Τα 43 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα, 9 Νοεμβρίου, ο αξεπέραστος Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο ποδοσφαιριστής σύμβολο της Γιουβέντους και του ιταλικού ποδοσφαίρου, αγαπημένος όλων των φιλάθλων της γείτονας χώρας, ιδίως μετά τη συμβολή του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006!

Ο Ντελ Πιέρο, επιθετικός παγκόσμιας κλάσης, σκόρερ με μία επαφή μέσα στην περιοχή, με σόλο προσπάθεια από μακριά, αλλά και με θαυμάσιες εκτελέσεις φάουλ, κατέκτησε τους τίτλους που του άρμοζαν, και Μουντιάλ, και Champions League και πρωταθλήματα με την αγαπημένη του JUVE.

Το ήθος του αδιαμφισβήτητο, η αξία του ανυπολόγιστη. Θεαματικός και μοναδικός ποδοσφαιριστής, δεν θα υπάρξει ξανά όμοιός του. Έμεινε στη Γιουβέντους όταν υποβιβάστηκε και επέστρεψε μαζί της στους τίτλους, για να αποχαιρετίσει τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο ως πρωταθλητής Ιταλίας.

Ο Ντελ Πιέρο σημείωσε πάνω από 300 γκολ στην καριέρα του και δεν υπολογίζονται οι ασίστ του. Δεν του έπαιρνες την μπάλα από τα πόδια, δεν μπορούσες να προβλέψεις τι θα κάνει με αυτή. Σκόραρε πάνω από δέκα γκολ για 17 συνεχόμενες σεζόν, κάτι που σαφώς αποτελεί ρεκόρ για την Ιταλία. Λατρεία!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα