Τα “γυρίζει” πάλι ο Μουζάλας για τους πρόσφυγες

Τα “άλλαξε” πάλι ο Γιάννης Μουζάλας αναπτύσσοντας νέα “θεωρία” για τους πρόσφυγες αφού κατέρριψε το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση ότι αν μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα πέσει η συμφωνία.  Όπως εξήγησε, «η συμφωνία δεν το γράφει αυτό, προκύπτει από την ερμηνεία της συμφωνίας».

“Αν φύγουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και πέσει η συμφωνία, κάθε βράδυ θα έρχονται 2.000 άνθρωποι στη Χίο», τόνισε το πρωί της Πέμπτης (24/11) ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέρριψε το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση ότι αν μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα πέσει η συμφωνία, καθώς, όπως εξήγησε, «η συμφωνία δεν το γράφει αυτό, προκύπτει από την ερμηνεία της συμφωνίας».

Ο κ. Μουζάλας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι το 80% όσων έρχονται πλέον στα νησιά είναι παράτυποι μετανάστες, ενώ παραδέχθηκε καθυστερήσεις στο θέμα της χορήγησης ασύλου, καθώς πλέον το 97% όσων φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ζητούν άσυλο ενώ πριν από τη συμφωνία το ποσοστό αυτό ήταν 2%.

«Ναι, είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία που κάνει καλό στη χώρα μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε 100-150 χιλιάδες μετανάστες και με κλειστά σύνορα», πρόσθεσε.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στα νησιά παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το δήμο Χίου ότι υπαναχώρησε όσον αφορά την κατασκευή νέου καταυλισμού στην περιοχή ΧΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά συμφωνήσει σε αυτή τη λύση, ενώ κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία υποκινεί ενέργειες που υπονομεύουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε διάφορα νησιά για άτομα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα