Τα δίνει όλα για Σάντος ο Ιβάν

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ; Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η διαδικασία; Τι περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης και ποιος ο ρόλος του Βλάνταν Ίβιτς; Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας αναρωτιούνται πού… το πάει η διοίκηση και σε ποια λύση θα καταλήξει. Η απάντηση είναι η εξής: Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σε κορυφαίο επίπεδο και οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Η επιλογή του Ιβάν Σαββίδη είναι μία… Ο Φερνάντο Σάντος!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου από τον Ιβάν Σαββίδη, η ομάδα δείχνει πως είτε θα κάνει το βήμα προς την εξέλιξή της, είτε θα παγιωθεί στη μέτρια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου πιστεύει πως η παρουσία του Φερνάντο Σάντος θα λειτουργήσει καταλυτικά στο αγωνιστικό σκέλος και θα προσδώσει σταθερότητα και αξιοπιστία στην ομάδα.

Το τι πιστεύει ο Ιβάν Σαββίδης έχει ελάχιστη σημασία, καθώς σε τούτο τον κόσμο μετρούν οι πράξεις. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, άνθρωπος του ΠΑΟΚ συναντήθηκε με τον Φερνάντο Σάντος, μίλησαν για το πρότζεκτ, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του ίδιου του Ιβάν, ο οποίος συζήτησε για λίγη ώρα με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία. Η συμφωνία είναι σε προφορικό επίπεδο και, εφόσον δεν συμβεί κάτι ενδιάμεσα, θα επικυρωθεί με την υπογραφή συμβολαίων μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Σάντος στο Euro 2016, με την Εθνική Πορτογαλίας.

Αυτό που ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί δύο πράγματα: ποιοτικούς παίκτες και ηρεμία στα αποδυτήρια. Ο Σάντος δεν είναι υπέρ των πολυδάπανων μεταγραφών. Θέλει, ωστόσο, συγκεκριμένα παίκτες για συγκεκριμένους ρόλους. Πάνω σε αυτήν τη βάση δουλεύει το επιτελείο του «Δικέφαλου του Βορρά». Παράλληλα, ζήτησε από τη διοίκηση να του διασφαλίσει ότι δεν θα εμπλέκεται κανείς στο έργο του και στον τρόπο με τον οποίο θα χειρίζεται τους παίκτες. Τα πάντα έγιναν δεκτά.

Όσο για το οικονομικό, ορίστηκε ένα περίγραμμα, αλλά σε λεπτομέρειες δεν μπήκε καμία από τις δύο πλευρές. Αυτό θα συμβεί στο τελικό στάδιο, όταν δηλαδή θα ληφθεί η οριστική απόφαση και θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίησή της.

 

Ο ρόλος του Βλάνταν Ίβιτς

Ποια είναι η εναλλακτική; Ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής έχει δείξει αρετές που έχουν εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του. Η ομάδα δείχνει μία σταθερότητα, ενώ οι παίκτες αγωνίζονται απρόσκοπτοι, γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τι θα γίνει με τον Ίβιτς; Τα σενάρια είναι δύο. Στο ένα, ο Ίβιτς θα προταθεί για βοηθός του Φερνάντο Σάντος, εφόσον ο Πορτογάλος αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Στο δεύτερο, είναι πιθανό να αναλάβει πρώτος προπονητής, αν η συμφωνία με τον Σάντος δεν ευοδωθεί.

 

Οι φήμες για Μάρκεβιτς

Στη διάρκεια της εβδομάδας, πάντως, κυκλοφόρησε εκ νέου το όνομα του Ουκρανού

Μίρον Μάρκεβιτς. Μπορεί ο Ουκρανός τεχνικός να έχει διαψεύσει το «φλερτ» με τον ΠΑΟΚ, οι συμπατριώτες του ωστόσο επιμένουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους Θεσσαλονικείς και ότι συνεχίζονται οι μεταξύ τους επαφές.

Δυνατά πάντως στη μάχη για να αποσπάσουν την υπογραφή του μπήκαν οι Τούρκοι και συγκεκριμένα η Γαλατασαράι, η οποία του προσφέρει συμβόλαιο 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να επιθυμεί την ενίσχυση της ομάδας του, αλλά ένα τόσο υψηλό συμβόλαιο δεν μπορεί να καλύψει ο ΠΑΟΚ, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

 

 

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ…

Ετοιμάζεται «βόμβα» με Καρνέζη

 

Μεταγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του Ορέστη Καρνέζη επιχειρεί ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή μέσα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του «Δικέφαλου του Βορρά» ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, παρ’ ότι προέρχεται από ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα στην Ιταλία, με την Ουντινέζε, και βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων του καμπιονάτο.

Ήδη, ο Ρόμπιν Όλσεν αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, ενώ στο τέλος της σεζόν αναμένεται να αποχωρήσει και ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος δεν υπολογίζεται στα πλάνα για τη νέα περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγραφή του Καρνέζη έχει πάρει το «οk» του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να καλύψει το υψηλό κόστος. Η Ουντινέζε από την πλευρά της είναι θετική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του ποδοσφαιριστή, εφόσον βέβαια ικανοποιηθεί οικονομικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα