Τα δεδομένα για Σίλβα και ο «Δράκος» από την Πορτογαλία

Ο Μάρκο Σίλβα έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα υπάρξει συζήτηση… «για την παραμονή του» στον πάγκο της ομάδας.

Ως εκ τούτου, τίθεται θέμα παραμονής ή όχι του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς, όπως παρουσιάζεται η όλη ιστορία, δεν είναι και τόσο… δεδομένη η επόμενη στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Γιατί ενώ υπάρχει ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο, συντηρείται η «συζήτηση για την παραμονή» του Πορτογάλου; Τι γνωρίζουν στον Πειραιά παραπάνω από τον πολύ κόσμο; Ποιες είναι οι σκέψεις του Μάρκο Σίλβα;

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει ρεπορτάζ. Υπάρχουν δεδομένα και προοπτικές. Υπάρχουν σκέψεις, εναλλακτικές λύσεις και πιθανότητες. Ξεκινάμε με μία βασική αρχή. Τίποτε στο ποδόσφαιρο δεν θεωρείται δεδομένο. Με τα σημερινά στοιχεία, ο Μάρκο Σίλβα θα βρίσκεται στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και την επόμενη περίοδο. Την επόμενη στιγμή, όμως, κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να προκύψει και να υπάρξει ανατροπή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στάνταρ, τα οποία συνθέτουν μία βάση στην όλη ιστορία. Ποια είναι αυτά:

1) Ο Μάρκο Σίλβα έχει για έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Τόσο το οικονομικό, όσο και οι υπόλοιποι όροι, έχουν συμφωνηθεί από την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας. Η μόνη συζήτηση που μπορεί να γίνει, θα αφορά, βάσει της λογικής, το σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο.

2) Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση και των ανθρώπων της διοίκησης, είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Πορτογάλο. Ως εκ τούτου, και βάσει των σημερινών δεδομένων, δεν τίθεται θέμα από την πλευρά των «ερυθρόλευκων».

3) Ο Μάρκο Σίλβα είναι επίσης ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας και επιπροσθέτως, θεωρεί πολύ καλή ευκαιρία για τον ίδιο να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στο παλμαρέ του, καθώς και την εμπειρία μίας ακόμη συμμετοχής στο Champions League.
Όλα τα παραπάνω είναι τα… καλά της υπόθεσης. Διότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μάλιστα, με δύο διαφορετικές εικόνες της… άλλης όψης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το περιβάλλον του Μάρκο Σίλβα, δύο είναι τα γεγονότα που ενδέχεται να προκύψουν και να ανατρέψουν στην κατάσταση.
Το πρώτο αφορά ενδεχόμενη πρόταση από την Πόρτο. Οι «Δράκοι» δεν αναφέρονται τυχαία, καθώς έχει ακουστεί από επίσημα χείλη, ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στη λίστα με τους βασικούς υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της μεγάλης πορτογαλικής ομάδας. Για την ακρίβεια, είναι ο βασικός υποψήφιος και διακαής πόθος του προέδρου, Πίντο ντα Κόστα. Σε αυτήν την περίπτωση, το δίλημμα για τον Μάρκο Σίλβα θα είναι τεράστιο. Η Πόρτο δεν είναι καμία τυχαία ομάδα. Είναι ένας «γίγαντας» που βγάζει παικταράδες και δημιουργεί προπονητικά «τέρατα», όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Δεύτερον, στη συζήτηση που θα γίνει με τη διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου για το σχεδιασμό της νέας περιόδου, να προκύψουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους. Δύσκολο, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Δεν θα είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που μπορεί να «χαλάσει» μία συνεργασία για το συγκεκριμένο λόγο.
Υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος. Αφορά ορισμένες «μουρμούρες» που προκλήθηκαν από μία μερίδα συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με την αποτυχία στην Ευρώπη. Ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ αποτελεί «σκιά» στην πορεία του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό. Η καλή εικόνα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς αποτελεί για τους «ερυθρόλευκους» αυτοσκοπό. Μία συζήτηση, λοιπόν, έγινε επί του θέματος, όμως μπήκε, προς το παρόν, στην άκρη.
Εν κατακλείδι, με τα σημερινά δεδομένα, ο Μάρκο Σίλβα θα βρίσκεται και την επόμενη περίοδο στον πάγκο του Ολυμπιακό. Ο μεγάλος κίνδυνος για την ανατροπή, προέρχεται από το Οπόρτο, όπου παραμονεύει ο… Δράκος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα προκύψει σοβαρό θέμα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα