Τα διεθνή ΜΜΕ για τη διπλή δολοφονία

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Κοινό σημείο όλων των ανταποκρίσεων ότι η χώρα βρίσκεται ξανά σε αναταραχή και ότι οι αρχές φοβούνται για αντίποινα.

«Δύο μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν και ένα τρίτο τραυματίστηκε έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος σε προάστιο της Αθήνας» αναφέρει το BBC, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές φοβούνται για αντίποινα.

«Η βυθισμένη στην κρίση Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε αναταραχή μετά τη δολοφονία δύο μελών του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, περιστατικό που η αστυνομία χαρακτήρισε ‘τρομοκρατική επίθεση’ έξω από ένα από τα γραφεία της οργάνωσης στην Αθήνα» γράφει ο Guardian.

Η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής «διογκώνει τον φόβο για κλιμάκωση της πολιτικής βίας στην ταλαιπωρημένη από την κρίση χώρα» μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει στο ρεπορτάζ της: «Η τοποθεσία του συμβάντος, ακριβώς έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος στη μεσοαστική περιοχή του Νέου Ηρακλείου, βορειοδυτικά της Αθήνας, συνηγορεί στο ότι η δολοφονία είχε πολιτικά κίνητρα. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση».

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση επισημάνει ότι «πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η επίθεση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι «αυτόνομες αριστερές ομάδες έχουν τα προηγούμενα χρόνια διαπράξει επανειλημμένες βομβιστικές επιθέσεις, ενώ έχουν πυροβολήσει και αστυνομικούς».

Εκτενές ρεπορτάζ από την Ελλάδα με τον τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: οι Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις που μοιάζουν με εμφύλιο πόλεμο», φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Focus, ενώ ο συντάκτης διερωτάται εάν απειλεί τώρα την Ελλάδα πολιτική αστάθεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα