«Τα δικαστήρια θα μείνουν στον Πειραιά, όπως είχα δεσμευτεί»

Ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής μάχης του Πειραιά είναι τοποθετημένο το ζήτημα της μεταφοράς ή μη των δικαστηρίων του Πειραιά, εκτός ορίων του δήμου. Το δίλλημα, ωστόσο, φαίνεται να μην υφίσταται πλέον, μετά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του υπουργείου, να εξετάσει μελέτη για «μετακόμιση» των δικαστηρίων στις εγκαταστάσεις που κάποτε φιλοξενούσαν τη Ράλλειο Σχολή.

Με αφορμή αυτή την ευχάριστη εξέλιξη τόσο για τους δικηγόρους όσο και για τους πολίτες του Πειραιά, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε δικαιωμένος. «Όταν λέγαμε ότι αυτή η δημοτική Αρχή δεν θα αφήσει τα δικαστήρια να φύγουν από την πόλη, έλεγαν κάποιοι ότι ήδη τα δικαστήρια φεύγουν, και όταν συναντήθηκα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και του πρότεινα το κτίριο της πρώην Ραλλείου, το λοιδορούσαν», δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος και συνέχισε:

«Σήμερα ο Πειραιάς κέρδισε μια ακόμη μάχη. Τα δικαστήρια όπως είχα δεσμευτεί θα μείνουν στον Πειραιά. Τα δικαστήρια θα γίνουν στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και έδωσε εντολή στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του υπουργείου, να εξετάσει τη μελέτη του φακέλου της Ραλλείου, για να γίνουν εκεί τα δικαστήρια.
Οι αγώνες για έναν Πειραιά της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης, για έναν Πειραιά προνόμιο ζωής συνεχίζονται. Θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα