Τα δώρα που θα κάνουν οι Ρώσοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα πιο δημοφιλή δώρα που θα κάνουν την Ημέρα των Ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου είναι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού οι εταιρείες Yandex Market και Ynadex money, τα σετ δώρου, οι δωροεπιταγές, οι κούπες, τα στυλό, τα καλλυντικά, οι μπλούζες, οι σοκολάτες, το τσάι, τα σετ για πικνίκ και τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα χρήματα που πληρώνουν κατά μέσο όρο για να κάνουν δώρο ένα κινητό τηλέφωνο είναι 24.500 ρούβλια (344 ευρώ) , για τα σετ του πικ-νικ 6.250 ρούβλια (88 ευρώ) και για στυλό 5.100 ρούβλια (72 ευρώ). Τα πιο φθηνά δώρα που θα κάνουν πάντως εφέτος οι ερωτευμένοι είναι οι κούπες, το τσάι και οι σοκολάτες, και ετοιμάζονται να διαθέσουν για τα δώρα αυτά τα ποσά των 500, 690 και 880 ρουβλίων (8, 10,12 ευρώ) αντίστοιχα.

Το Κέντρο Ερευνών της αγοράς ειδών ζαχαροπλαστικής προβλέπει ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου , οι πωλήσεις των “γλυκών δώρων” θα εκτιναχθούν, καθώς θα πουληθούν 1,5 φορά περισσότερα γλυκά σε σχέση με πέρυσι, κάνοντας έναν τζίρο της τάξεως των 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι δαπάνες για γλυκά δώρα την Ημέρα των Ερωτευμένων στη Ρωσία το 2018 είναι πολύ πιθανόν να φθάσουν σε ύψη ρεκόρ των 30-35 εκατομμυρίων δολαρίων» λένε οι ειδικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα αγορασθούν 15-18000 τόνοι γλυκών, επισημαίνοντας ότι οι τιμές τους σε σχέση με πέρυσι σχεδόν δεν άλλαξαν. Ωστόσο τα μισά από τα γλυκά που θα αγορασθούν ως δώρα θα είναι εισαγόμενα.

Οι ειδικοί πάντως λένε, ότι η αύξηση στην κατανάλωση γλυκών την Ημέρα των Ερωτευμένων συνδέεται γενικά και με την αύξηση στην κατανάλωση ειδών ζαχαροπλαστικής που παρατηρήθηκε καθ όλη την διάρκεια του 2017, αλλά και με το ότι η γιορτή των Ερωτευμένων έγινε πιο δημοφιλής. Ιδιαίτερη προτίμηση θα έχουν οι καταναλωτές στα κουτιά με σοκολατάκια, που έγιναν αρκετά δημοφιλή εξαιτίας της πτώσης της διεθνούς τιμής του κακάο.

Γενικά, πάντως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί τα δώρα που θα αγορασθούν την Ημέρα των Ερωτευμένων θα συνιστούν περίπου το 6-7% της γενικής κατανάλωσης του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα επίσης με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Delivery Club, το 80% όσων σκέφτονται να γιορτάσουν την Ημέρα των Ερωτευμένων, προτίθεται να τη γιορτάσουν στο σπίτι τους με ένα γεύμα. Το 50% προτίθεται να παραγγείλει σε εστιατόριο μόνο ένα είδος φαγητού, ενώ το άλλο 50% ένα πλήρες γεύμα. Άλλα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 12% των γυναικών και το 17% των ανδρών παράγγειλαν μία φορά τουλάχιστον στην ζωή τους φαγητό στο εστιατόριο το οποίο παρουσίασαν σαν δικό τους, επειδή ήθελαν να δελεάσουν με τις μαγειρικές ικανότητες το ταίρι τους.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της έρευνας, το 15% των κατοίκων των μεγάλων πόλεων θα προτιμήσουν την Ημέρα των Ερωτευμένων να πάνε στο κινηματογράφο, ενώ μόνο το 9% θα επιλέξουν να περάσουν με το ταίρι τους σε κάποιο εστιατόριο. Οι Μοσχοβίτες πάντως σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων πόλεων σε ποσοστό 30% γιορτάζουν την Ημέρα των Ερωτευμένων κλείνοντας θέση στα εστιατόρια, πηγαίνοντας στον κινηματογράφο ή μια εκδρομή εκτός πόλης και επισκεπτόμενοι ένα spa για χαλάρωση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα