Τα ΕΛ.ΠΕ. επιστρέφουν στις διεθνείς αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Επιστροφή στις διεθνείς αγορές με ομόλογο πενταετούς λήξης σταθερού επιτοκίου ύψους 500 εκατ. ευρώ για τα ΕΛ.ΠΕ. όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός .Η έκδοση θα γίνει αφού πρώτα εξαγοράσουν το υπόλοιπο της έκδοσης του παλιού ομολόγου (489. 932.000 ευρώ), με επιτόκιο 8% που λήγει το Μάιου του 2017.

Το νέο ομόλογο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση προς το Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Ήδη, την Πέμπτη εκδόθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση που προσδιορίζει τους στόχους και τους αναδόχους.

Συγκεκριμένα, ως Συνδιοργανωτές (joint bookrunners) για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών ορίστηκαν οι τράπεζες Credit Suisse Securities (Europe) Limited, HSBC Bank PLC, Eurobank Ergasias S.A., Alpha Bank A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., ενώ η εταιρία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της πρότασης εξαγοράς.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι η απόφαση αυτή κινείται στο πλαίσιο της αξιοποίησης της μεγάλης ρευστότητας που υπάρχει στις ξένες αγορές κεφαλαίων και στη μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ισχυρών εταιρικών ομολόγων όπως διαμορφώθηκε από την πολιτική της ΕΚΤ στο πλαίσιο του waiver ομολόγων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα