Τα ευχολόγια του Σκουρλέτη για το Πεδίον του Άρεως

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη στην ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως. Κάτι που είχε αναδείξει και “Α” προ ολίγων εβδομάδων.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθήνας του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση του κεντρικού πάρκου της Αθήνας επικαλούμενος αναφορές της Ομάδας Φίλων Αστέγων του Πεδίου Άρεως, της Κίνησης Γονέων για τη προστασία του, της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, και της Επιτροπής του Αναπτυξιακού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αθηνά. Δεν διαφώνησε με το επιχείρημα του υπουργού ότι έμεινε ημιτελής η προσπάθεια ανάπλασης κόστους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που έγινε πριν από έξι χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σήμερα.

Ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα σιντριβάνια είναι χωρίς νερό, πολλά δέντρα και φυτά έχουν ξεραθεί. Οι λαμπτήρες φωτισμού δεν λειτουργούν, υπάρχουν σκουπίδια και δυσοσμία. Ενημέρωσε επίσης τον υπουργό ότι δίπλα στο Άγαλμα του Κωνσταντίνου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και εμπόριο λευκής σαρκός ακόμα και ανηλίκων. Εξέφρασε δε τη άποψη ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση όταν είναι σε διάσταση αρμοδιοτήτων η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Αθηναίων σε σχέση με την διαχείριση του πάρκου. Ο κ. Λυκούδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει επανειλημμένως να αναλάβει το πάρκο και εξέφρασε την απορία γιατί τον λόγο που η κυβέρνηση δεν συναινεί «εκτός και δεν τον εμπιστεύεται» τόνισε.

Η απάντηση

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να εξωραΐσει την κατάσταση, «τα νούμερα μιλούν για μείωση της εγκληματικότητας, έχουν ανοίξει παιδικές χαρές, θα διπλασιαστεί το προσωπικό τους καλοκαιρινούς μήνες». Παραδέχθηκε ότι το Πεδίο του Άρεως δεν είναι αυτό που θέλουμε. «Δεν έχει ούτε την επισκεψιμότητα που θέλουμε ούτε το εμπνέει το αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής» είπε.

Τάχθηκε πάντως υπέρ της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας «δεν έχουν αντιπαλότητα» αντέτεινε, αρνούμενος να ταυτιστεί με το αίτημα αποκλειστικής διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως αποκλειστικά από τον Δήμο Αθηναίων.

«Πρέπει να υπάρξει μητροπολιτική ευθύνη για την διαχείριση του χώρου» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα