Τα ζεστά πετροδόλαρα έκαμψαν την ψυχρή Σουηδέζα

Το μόνο που δεν κατάφερε να προβλέψει η «Α» ήταν η αλλαγή γνώμης της Ζοζεφίν Μπεργκ! Κατά τα άλλα, σας είχαμε προειδοποιήσει για όλη την υπόθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος. Να τι γράφαμε πριν από ένδεκα μέρες:

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέχθηκε πρόσφατα κρούση από την Αραβία και συγκεκριμένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον Μάρκους Μπεργκ. Η ελληνική ομάδα ενημέρωσε τους Άραβες (ΑΛ Αΐν η ομάδα) για το ποσό της ρήτρας και εκείνοι ζήτησαν την άδεια να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές με τον παίκτη για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Η ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε αντιρρήσεις, παρά το ότι θα προτιμούσε να μην ενοχλεί κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα τον Μάρκους Μπεργκ, ωστόσο ο επαγγελματισμός των Αράβων ήταν τέτοιος που δεν μπορούσαν στον Παναθηναϊκό να πουν κάτι. Προφανώς, για να καταθέσει μία ομάδα 10.000.000 ευρώ ως ποσό ρήτρας, πρέπει πρώτα να τα έχει βρει με τον ποδοσφαιριστή.»

Ο Μπεργκ έπεισε τη σύζυγό του να πάνε ένα ταξίδι στο Ντουμπάι και να δουν από κοντά σπίτια, σχολεία, εγκαταστάσεις και με τα 9.000.000 ευρώ για τρία χρόνια στο κάδρο, τελικά πείστηκε και η Ζοζεφίν να μετακομίσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Απλά είναι τα πράγματα…

Η διοίκηση του ΠΑΟ δεν κρατάει «σιγή ιχθύος» για λόγους τακτικής, απλά δεν έχει ακόμη την επίσημη πρόταση των Αράβων στα χέρια του. Οι δε Άραβες περίμεναν το οριστικό «οκ» του Μπεργκ για να την Καταθέσουν. Η ρήτρα των 10.000.000 ευρώ θα δοθεί αυτούσια και θα εισπράξει η ελληνική ομάδα 5,5 εκατομμύρια. ΟΙ «πράσινοι» οφείλουν ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ στον Σουηδό και θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν μέρος του.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Μπεργκ. Αυτό είναι ένα θέμα που ερευνάται ήδη από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η διοίκηση με τα 5,5 εκ. ευρώ που θα εισπράξει και το 1.1000.000 ευρώ που γλιτώνει από το συμβόλαιό του ανασαίνει για τα καλά οικονομικά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται:

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ, ούτε γνώριζε τις επαφές του ποδοσφαιριστή με ενδιαφερόμενες ομάδες. Ως γνωστόν με τον Μάρκους υπάρχει εν ισχύ συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2019. Κατανοούμε την πιθανή επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποκομίσει σε αυτή τη φάση της καριέρας του κάποιο σημαντικό οικονομικό όφελος.

Ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να σταθεί εμπόδιο στις προσπάθειες του Μάρκους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν οι απόλυτα λογικές απαιτήσεις του συλλόγου. Αν και αυτονόητο, επιθυμούμε να επισημανθεί ότι σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει να συμπορεύεται με τον Μάρκους μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όμως εάν οικονομικοί, οικογενειακοί και άλλοι λόγοι τον ωθούν σε άλλη επιλογή για την καριέρα του, εμείς θα το σεβαστούμε.

Ο Μάρκους ήταν, είναι και εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος θα παραμείνει ηγέτης του Παναθηναϊκού’

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα