«Τα καύσιμα θα αποτρέψουν τους βιασμούς στην Αφρική»

Υπουργός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί σάλο με τις δηλώσεις του. Τι λέει; Ισχυρίζεται ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση σεξουαλικών επιθέσεων.

Eιδικότερα,o Ρικ Πέρι, περί ου ο λόγος, που βρέθηκε  σε συνέδριο για την ενέργεια στην Αφρική είπε ς ότι τα ορυκτά καύσιμα μπορούν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στη Μαύρη Ήπειρο. Η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών καυσίμων προς εξαγωγή, με τον υπουργό Ενέργειας να έχει αναλάβει εκστρατεία κατά των περιβαλλοντικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι τα καύσιμα αυτά είναι άκρως επιζήμια για το περιβάλλον επειδή συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

«Να σας πω εγώ που πεθαίνουν οι άνθρωποι. Στην Αφρική πεθαίνουν λόγω της έλλειψης ενέργειας εκεί», είπε ο υπουργός Ενέργειας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το NBC News και η AXIOS μεταφέροντας τις εμπειρίες του από το ταξίδι του στην Αφρική.

«Και θα χρειαστούν ορυκτά καύσιμα για την ηλεκτροδότηση αυτών των χωριών στην Αφρική, όπου ένα κορίτσι μου είπε κατάμουτρα:

“Ένας από τους λόγους που ο ηλεκτρισμός είναι τόσο σημαντικός για μένα, δεν είναι μόνον ότι χρειάζεται να διαβάζω υπό το φως της φωτιάς με όλες αυτές τις φονικές αναθυμιάσεις. Αλλά και από την άποψη των σεξουαλικών επιθέσεων. Όταν είναι αναμμένα τα φώτα και όταν έχεις το φως που λάμπει, τότε και η δικαιοσύνη θα λάμψει σε τέτοιου είδους ενέργειες”», όπως είναι οι σεξουαλικές επιθέσεις, υποστήριξε ο Πέρι.

Τα σχόλιά του έρχονται σε μια περίοδο μεγάλης αναστάτωσης λόγω των καταγγελιών κατά του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν περί σεξουαλικών επιθέσεων, που έχουν εξαπλωθεί πέρα από τη βιομηχανία του θεάματος και στην πολιτική.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα