Τα «μυστικά» της ευρωπαϊκής λίστας

Εκπλήξεις έκρυβε η ανακοίνωση της λίστας των παικτών που συμπεριέλαβε στα πλάνα του για το Champions League ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Για άλλους ήταν ευχάριστες (Πουλίδο, Κασάμι, Μπουχαλάκη), για άλλους όμως ήταν εξαιρετικά δυσάρεστες. Οι εκπλήξεις δεν αφορούσαν μόνο τους παίκτες, αλλά και τη διοίκηση, η οποία ήρθε σε διαφωνία με τον Πορτογάλο κόουτς για κάποιες επιλογές του, με αποτέλεσμα να… μοιραστεί η παρτίδα και να προχωρήσει η ομάδα μπροστά. Αν θέλουμε να πούμε ποιος βγήκε κερδισμένος, θα επιλέξουμε τη διοίκηση, η οποία επικράτησε στα σημεία.

Η λίστα που ανακοίνωσε για την UEFA ο Ολυμπιακός, απαρτίζεται από τους εξής παίκτες:
Τερματοφύλακες: Ρομπέρτο, Καπίνο
Αμυντικοί: Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Μαζουακού, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος.
Μέσοι: Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς
Επιθετικοί: Σεμπά, Φινμπόγκασον, Ιντέγιε, Πάρντο, Πουλίδο, Ερνάνι
Λίστα Β: Χουτεσιώτης, Λάτσι, Σάλιακας.

Θα παρατηρήσετε ότι απουσιάζουν κάποια τρανταχτά ονόματα. Κάποια άλλα ονόματα, που δεν φάνηκε να τα υπολογίζει ο Πορτογάλος, αν κρίνουμε από τις συμμετοχές τους στα φιλικά του καλοκαιριού, επιλέχθηκαν και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία ακόμη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Νταβίντ Φουστέρ, Τζίμι Ντουρμάζ και Φράνκο Χάρα έμειναν εκτός και αν για τον τελευταίο θεωρείται πολύ φυσιολογική η απόφαση, καθώς «θυσιάζεται» για να πάρει τη θέση του ο Ιντέγε Μπράουν, για τους δύο πρώτους κάθε άλλο παρά φυσιολογική θεωρείται και μάλιστα για τον Ισπανό προκλήθηκε ένα μικρό σύννεφο στις σχέσεις του με τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

Ο Φουστέρ ανανέωσε φέτος το συμβόλαιό του, παρ’ ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση από τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Την απόφαση πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έκλεισε το deal με τον παίκτη και τον κράτησε στο ρόστερ της ομάδας. Ο Φουστέρ πρόσφερε κατά την περυσινή περίοδο και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Ο Μάρκο Σίλβα, ωστόσο, δεν φαίνεται να τον υπολογίζει και το έδειξε, βγάζοντας το όνομά του από τη λίστα και παίρνοντας μέχρι και τον Μπουχαλάκη, ο οποίος συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες, αλλά και τον Μανιάτη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας από τον περυσινό τραυματισμό του και κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Έκπληξη ήταν και ο αποκλεισμός του Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Σουηδός με τουρκικές ρίζες παίκτης χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τον Μάρκο Σίλβα στα φιλικά προετοιμασίας. Η διοίκηση, ωστόσο, ήθελε να τον πουλήσει. Είχε προτάσεις –και καλές– αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε, γιατί ο παίκτης δεν «καιγόταν» να φύγει. Τελικά έμεινε εκτός από το Champions League, λαμβάνοντας προφανώς ένα σαφές μήνυμα ενόψει του Γενάρη. Για τον Χάρα δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Ο παίκτης δεν υπολογίζεται και φέρεται να έχει κλείσει στην Πατσούκα, ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για το Μεξικό.

Από την άλλη, στη λίστα συμπεριλήφθηκε και ο Παϊτίμ Κασάμι. Ως αξία παίκτη δεν το συζητάμε. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μόνο… προετοιμασία με τον Ολυμπιακό δεν έκανε ο παίκτης, καθώς βρισκόταν με το ένα πόδι στην… Ιταλία και τη μεταγραφή του. Το γεγονός ότι ευοδώθηκαν οι επαφές που είχε ο ατζέντης του προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον Ελβετό μέσο, αλλά μεγάλη ικανοποίηση στον Σίλβα, ο οποίος τον υπολογίζει στα πλάνα του, τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη, οπότε θα τεθεί εκ νέου θέμα μεταγραφής του.

Έκπληξη αισθάνθηκε και ο Άλαν Πουλίδο. Ο Μεξικανός πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανιζόταν σίγουρος προς αποχώρηση. Τελικά, όχι μόνο παρέμεινε, αλλά εντάχθηκε και στη λίστα, η οποία, για όλες τις ομάδες της Ευρώπης, σημαίνει το ποιους παίκτες υπολογίζει ο κάθε προπονητής και ποιους όχι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα