“Τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για κάποιους μήνες”

Για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο μίλησε ο Χάρης Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου τόνισε πως  «τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για κάποιους μήνες» ωστόσο προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση κατά την οποία παραταθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο περί εκποιήσεων ακινήτων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα».

Είναι δεδομένο πως, αν δεν αρθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων, δεν θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι σε όλες τις επαφές του με την τρόικα και με μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς, έστειλε το μήνυμα ότι «αυτή εκκρεμότητα δεν ισοδυναμεί με εκτροχιασμό ή αναστολή της ευρύτερης προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας». Αυτό, είπε, το διαπιστώνουν και οι ίδιοι αφού ήδη διαμορφώνονται κάποια αποτελέσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέσα από προσεγγίσεις που βασίζονται στη λογική, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων και να επιτραπεί ταυτόχρονα η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα