«Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής του ανθρώπου. Βρίσκονται παντού γύρω μας, στο φαγητό που τρώμε, στο σπίτι που ζούμε, όταν μετακινούμαστε, όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας… Χωρίς αυτά, δεν ζούμε!

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με αποστολή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την φύση και το περιβάλλον καθώς και τη διαχείριση των φυσικών πόρων που την συντηρούν, δημιούργησε το μεγάλο Πρόγραμμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος». Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την ομώνυμη Έκθεση για το ευρύ κοινό, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ημερίδες. Σκοπός του Προγράμματος είναι να φέρει τον άνθρωπο κοντά στην πέτρινη φύση και να του γνωρίσει τις άπειρες χρήσεις των ορυκτών στην καθημερινότητά του. Σήμερα που ο πληθυσμός και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στη Γη, νέες χρήσεις των ήδη υπαρχόντων ορυκτών ανακαλύπτονται και μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 με τα εγκαίνια της Έκθεσης. Για το ευρύ κοινό η Έκθεση θα λειτουργεί από την Πέμπτη 11 Μαΐου και έχει διάρκεια ένα έτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα