Τα πέντε deal που θα «ταρακουνήσουν» την Ευρώπη

Το ελληνικό Χρηματιστήριο καταρρέει, τα capital controls κάνουν τη ζωή των Ελλήνων ακόμη πιο δύσκολη, οι ελληνικές ομάδες περνούν τον δικό τους… Γολγοθά, στην Ευρώπη όμως και δη την ποδοσφαιρική επικρατεί μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια, τεράστια deal και προβολή που κτυπάει… κόκκινο. Όπως κόκκινο θα κτυπήσουν οι πέντε μεγάλες μεταγραφές που βρίσκονται στα σκαριά και θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη.

Πρωταγωνίστριες στο «παραμύθι» με τα αμύθητα πλούτη είναι τα μεγάλα κλαμπ της «Γηραιάς Αλβιόνας». Ας δούμε τι έχει δρομολογηθεί και είναι πολύ πιθανό να… συμβεί τις επόμενες μέρες, ή έστω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τα πέντε μεγάλα deals που έχουν δρομολογηθεί είναι τα εξής:

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ, ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Ο Αργεντινός έχει βάλει σκοπό να πρωταγωνιστεί και εκτός γηπέδων κάθε καλοκαίρι. Πέρυσι ήταν ένα από τα μεγάλα σίριαλ, με τη μεταγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία μετακίνηση που κόστισε 85 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ και που αναμενόταν να κάνει τη διαφορά στην Premier League. Τελικά, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ο Άνχελ Ντι Μαρία δεν έδωσε αυτό που περίμεναν οι «κόκκινοι διάβολοι». Συνέβησαν, βέβαια, πολλά. Πρώτα απ’ όλα, η σύζυγός του δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στη βρετανική καθημερινότητα. Δεύτερον, δύο φορές μπούκαραν ένοπλοι ληστές στο σπίτι τους, το οποίο, μετά το δεύτερο κρούσμα, οι οικογένεια Ντι Μαρία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο και να προσλάβει σωματοφύλακες για τη φύλαξή της. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν φαίνεται να… ταιριάζει ο Αργεντινός με τη φιλοσοφία του Φαν Γκάαλ, διαμόρφωσαν ένα εκρηκτικό κλίμα. Όπως φαίνεται, πριν γίνει η… έκρηξη, ο Ντι Μαρία αποφάσισε να φύγει και να μεταφερθεί στη Γαλλία και στο Παρίσι. Αν και ο Φαν Γκάαλ δεν… γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει, η μεταγραφή του Αργεντινού στην Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώθηκε με 75 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ, ΑΠΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΕ ΑΡΣΕΝΑΛ
Στο ίδιο έργο θεατές… Ένας ακόμα «τακτικός» στη λίστα των υποψήφιων μεγάλων deal κάθε καλοκαίρι. Το «φλερτ» του διεθνούς Γάλλου με την Άρσεναλ έχει ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι. Κάτι η γνωστή αναβλητικότητα του Βενγκέρ, κάτι η αναποφασιστικότητα του τότε προπονητή της «Βασίλισσας», Κάρλος Αντσελότι, η μεταγραφή δεν έγινε και ο «Μπεν» παρέμεινε στη Μαδρίτη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και φέτος. Ο Μπενζεμά βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των «κανονιέρηδων». Αν και είναι πιο κοντά από ποτέ, επικρατεί μια κατάσταση… σκωτσέζικου ντους, καθώς τη μία κλείνει η μεταγραφή και την άλλη χαλάει. Ο Μπενζεμά εμφανίζεται να έχει συμφωνήσει με τον Βενγκέρ. Όμως «κλοτσάει» ο Ράφα Μπενίτεθ στη Ρεάλ, ή το όλο παιχνιδάκι γίνεται για να ανέβει η τιμή του. Σε κάθε περίπτωση, κάτω από 65 εκατομμύρια ευρώ δεν πρόκειται να κλείσει η δουλειά.

ΧΑΒΙΕΡ ΜΑΣΕΡΑΝΟ, ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Είναι το πιο φρέσκο υποψήφιο deal απ’ όλα. Ο Σάμι Κεντίρα τέθηκε νοκ άουτ για τουλάχιστον δύο μήνες και η Γιουβέντους αναζητεί λύση για τις υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα και το Champions League. Η «γηραιά κυρία» έστρεψε το βλέμμα της στον Χαβιέρ Μασεράνο, ο οποίος όμως είναι βασικότατο στέλεχος στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ σε περίπτωση μεταγραφής του δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης του κενού που θα αφήσει, καθώς η ομάδα της Βαρκελώνης τελεί υπό… μεταγραφικό εμπάργκο μέχρι το τέλος του 2015. Παρά τα εμπόδια, μία μεταγραφή πάντα βρίσκει τρόπο να ολοκληρωθεί, αν είναι… γραφτό να γίνει. Εφόσον βρεθεί αυτός ο τρόπος, θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη συμφωνία και ένα ποσό γύρω στα… 50 εκατομμύρια.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ, ΑΠΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΣΕ ΜΙΛΑΝ
Είναι η μοναδική περίπτωση που δεν στηρίζεται τόσο στο χρήμα, όσο στο όνομα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αυτοαποκαλείται «θεός του ποδοσφαίρου» και για πολλούς είναι. Όσο για εκείνους που δεν του προσδίδουν θεϊκές ιδιότητες, σίγουρα τον αναγνωρίζουν ως έναν από τους σπουδαιότερους επιθετικούς του αθλήματος. Ο «Ίμπρα» έχει συμφωνήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θέλει να επιστρέψει στη Μίλαν. Όσο για τα λεφτά, στην περίπτωσή του περνούν σε δεύτερη μοίρα.

ΝΤΑΒΙΝT ΝΤΕ ΧΕΑ, ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΕ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Θεωρείται ο διάδοχος του Ικέρ Κασίγιας και όπως όλα δείχνουν, αργά ή γρήγορα, η θεωρία θα γίνει πράξη. Ο Νταβίντ ντε Χέα ζητάει επιμόνως μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός πορτιέρο ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της χώρας του, μίλησε και συμφώνησε με τη «Βασίλισσα» και από τότε έχει… σπάσει κατά κυριολεξία τα νεύρα του Φαν Γκάαλ. Ο Ντε Χέα ήταν παιδί του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και, ως εκ τούτου, δεν αισθάνεται και τόσο καλά με τον εκ διαμέτρου αντίθετο σε όλα Ολλανδό κόουτς. Θέλει να φύγει, το λέει και θα το κάνει είτε φέτος με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό είτε του χρόνου ως ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα