“Τα παιδιά μου ήταν συνδικαιούχοι στο λογαριασμό των 200.000 ευρώ της μητέρας μου”

Για την ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από τη μητέρα της λίγες ημέρες πριν την επιβολή capital controls μίλησε η Νάντια Βαλαβάνη σε εκπομπή του Mega το πρωί της Τρίτης και το μόνο που έκανε ήταν να εκτεθεί ακόμα περισσότερο. 

Στην προσπάθειά της να δώσει πειστικές απαντήσεις, η Νάντια Βαλαβάνη είπε πως ούτε η ίδια ούτε η αδερφή της έχουν σχέση με τους λογαριασμούς της μητέρας της, ωστόσο ομολόγησε πως μοναδικοί συνδικαιούχοι είναι τα δύο παιδιά της και το ένα παιδί της αδελφής της.

Αφού λοιπόν έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως μόλις χθες κατάλαβε ότι δεν ήταν 200.000 ευρώ αλλά 100.000 ευρώ τα χρήματα που «σήκωσε» η μητέρα της, καθώς χθες τής εστάλη το extre. Και προφανώς εδώ τίθεται το ερώτημα πώς η μητέρα της κυρίας Βαλαβάνη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε δεν την ενημέρωσε εδώ και τόσες ημέρες για το ποσό της ανάληψης.

Η κυρία Βαλαβάνη, αφού παραδέχθηκε ότι η μητέρα της σηκώνει συχνά χρήματα από τους λογαριασμούς της καθώς φοβάται ότι θα εξαϋλωθούν τα λεφτά, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η μητέρα της όντως ανέφερε το όνομά της στον διάλογο που είχε με τα στελέχη της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της κυρίας Βαλαβάνη κατά τη συναλλαγή για την ανάληψη του μεγάλου χρηματικού ποσού ανέφερε το όνομα της κόρης της, η οποία ήταν αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπερνούσε ουσιαστικά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις στην εκταμίευση του μεγάλου ποσού.

Παράλληλα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός δεν κατάφερε και πάλι να δώσει καμία πειστική απάντηση γιατί η μητέρα της, η οποία σήκωσε τα χρήματα υπό τον φόβο του Grexit, δεν έκανε ένα τηλεφώνημα στην κόρη της για να τη ρωτήσει τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τις καταθέσεις.

Η κυρία Βαλαβάνη αρκέστηκε απλώς να πει ότι επειδή είχε πολλή δουλειά στο υπουργείο, μιλούσε ελάχιστα στο τηλέφωνο με τη μητέρα της. Μάλιστα πρόσθεσε: «Με τη μάνα μου δεν μίλαγα συχνά από όταν έγινα υπουργός, γιατί μου έλεγε “παιδί μου, παραιτήσου. Σε αυτό το υπουργείο όλοι σπιλώνονται. Θα σπιλώσεις το όνομα των Βαλαβάνηδων”».

Και ενώ η πρώην υπουργός δεν μπορούσε να δώσει καμία πειστική απάντηση, ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για το πότε μιλούσε με τη μητέρα της, αν και, όπως είπε, είναι περιττό, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα