Τα περίμενε χειρότερα στον ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Τούντορ

Την ικανοποίησή του για όσα έχει αντικρίσει μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο νέος τεχνικός της ομάδας Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος δήλωσε ότι οι στόχοι για τη νέα σεζόν θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές που θα κάνει ο Φρανκ Άρνεσεν.

Τον Κροάτη προπονητή προλόγισε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Φρανκ Άρνεσεν λέγοντας:
«Είναι κάπως αστείο που είμαστε εδώ σήμερα μετά από τόσο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος όμως που είμαι εδώ, που έχουμε έναν προπονητή ο οποίος έχει φιλοδοξίες, προσωπικότητα, γνώση του αντικειμένου, γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο. Εχω δει τις προπονήσεις από τη μέρα που ήρθαμε εδώ στην Ολλανδία και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που έχω δει. Γνωρίζω ότι και οι ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένοι και τους αρέσει η δουλειά που γίνεται. Ισως αργήσαμε να ξεκινήσουμε λίγο την προετοιμασία, όμως έτσι έχει η κατάσταση. Εχουμε να δώσουμε ένα παιχνίδι και σχεδόν τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε γι’ αυτό, αλλά θεωρώ πως όσα έχουμε κάνει ως τώρα είναι πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας. Εχω μιλήσει αρκετά για τον Ιγκόρ Τούντορ, σε όλες μου τις τοποθετήσεις έχω πει πως δεν θα μιλήσω εγώ για εκείνον, έχετε εσείς την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί του, να τον ρωτήσετε για την φιλοσοφία του, το πως βλέπει το ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Τούντορ:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Άρνεσεν για τα καλά λόγια που είπε. Δεν θέλω να μιλήσω αρκετά για την προηγούμενη χρονιά και τους προηγούμενους προπονητές. Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής φέρνει μαζί του καινούργια στοιχεία. Οι παίκτες μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα στοιχεία που φέρνει ένας καινούργιος προπονητής. Όπως έχω ξαναπεί δεν μου αρέσει να μιλάω για συστήματα, για μένα είναι μόνο οι θέσεις που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Καταλαβαίνω ότι για σας είναι πιο ενδιαφέρον το 3-5-2 ή οτιδήποτε άλλο, αλλά για μένα αυτά είναι όλα αυτά είναι αριθμοί, όλα αλλάζουν. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το στυλ του παιχνιδιού, η νοοτροπία που έχουμε μέσα στο παιχνίδι, η ποιότητα των τρεξιμάτων, το πόσο τρέχουμε, ο τρόπος που θα επιτεθούμε.

Μιλάω με τους παίκτες μου κάθε μέρα, αυτές τις 15 ημέρες. Είπα στους παίκτες μου πως είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δουλεύουν πολύ είμαι χαρούμενος για τα όσα κάνουν στην προπόνηση. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη άκουσα πολλά για τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, αλλά είμαι ικανοποιημένος από όσα βλέπω. Για τους παίκτες, δεν υπάρχει προπονητής που δεν θέλει καλύτερους παίκτες. Ακόμα κι όταν παίρνουν το Champions League, θέλουν νέους παίκτες. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με καλούς παίκτες, στο μέλλον θα δούμε τι θα γίνει ανάλογα με τον αθλητικό διευθυντή, εξαρτάται κι από εκείνον τι θα κάνουμε στις μεταγραφές η δουλειά μου είναι να προπονήσω τους παίκτες και να δώσω συμβουλές.

Δεν μπορώ να τα πω σε εσάς, μιλάω με το επιτελείο, δεν πρόκειται να σας πω κάτι. Βεβαίως ξέρουμε τι θέλουμε, έχουμε ξεκάθαρη ιδέα και θα δούμε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα. Για τα χαρακτηριστικά, όλοι θέλουν παίκτες που τα ξέρουν όλα και τρέχουν πολύ. Να είναι έξυπνοι επίσης, τακτικά τέλειοι, τέτοιους παίκτες θέλει κάθε προπονητής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κάτι εύκολο.

Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα κι είναι πρόκληση να έρθω εδώ. Όσον αφορά τις κριτικές, υπάρχει πάντα κάτι για τους προπονητές που συζητιέται. Πρώτα είσαι μικρός, μετά μεγάλος, ένας κάνει μεγάλες νίκες αλλά δεν παίζει καλά, άλλοι παίζουν καλά και δεν νικούν. Η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Για να είσαι προπονητής, πιο σημαντικό είναι να έχεις γνώση, να μετουσιώσεις στο γήπεδο την ιδέα σου, καταρχάς πρέπει να έχεις μία ιδέα για το πως να παίζεις κι έπειτα να είσαι δυνατός, να τη βγάζεις στο γήπεδο. Η εμπειρία είναι σημαντική αλλά όχι απαραίτητη. Εάν δεν έχεις όμως άλλα στοιχεία, γνώση π.χ. θα είσαι πάντα χαμηλά. Οπότε η εμπειρία είναι μόνο ένα μέρος στον κόσμο των προπονητών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα