Τα σημεία σύγκλισης υπουργείου Υγείας- τρόικα

Σε συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας κατέληξε το υπουργείο Υγείας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ειδικότερα επήλθε συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.

Επίσης όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών στο υπουργείο Υγείας υπήρξε ουσιαστική διαφωνία σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα δίκτυα και τις τιμές των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), αλλά και για τη ριζική αναμόρφωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας.

Η αντιπροσωπεία της τρόικας δέχθηκε να εξεταστεί ύστερα από έξι μήνες το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

«Η διαπραγμάτευση ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι στο τέλος θα μετρήσει η μεγάλη πρόοδος που αναγνώρισαν ότι έχουμε κάνει» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ά. Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο twitter, έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα