Τα τρία αιτήματα του Εσιέν για να αποχωρήσει

Το πρώτο ραντεβού έγινε. Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν και, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, ο «γάμος» θα λυθεί αθόρυβα και χωρίς πολλές… αναταράξεις. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, με όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν η μεταγραφή παρουσιάστηκε ως η επιτυχία του… αιώνα! Ο Μίκαελ Εσιέν, περί ου ο λόγος, μετράει τις τελευταίες του βδομάδες στον Παναθηναϊκό, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και η «πράσινη» ΠΑΕ είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν και να λύσουν τη συνεργασία τους.

 

Ο Γκανέζος μέσος συναντήθηκε με τη διοίκηση των «πράσινων» και παρ’ ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία, όλα δείχνουν ότι ο παίκτης θα αποτελέσει παρελθόν. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Ο Εσιέν έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Το συμβόλαιο είναι ισχυρό και, αν επιθυμεί ο Γκανέζος, μπορεί να διεκδικήσει εξ ολοκλήρου το ποσό της συμφωνίας. Ο Παναθηναϊκός το πηγαίνει με το… καλό, προκειμένου να μειώσει –όσο το δυνατόν περισσότερο– το κόστος του «διαζυγίου».

Όπως μάθαμε, η πρώτη συνάντηση ήταν περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε και επισήμως τις προθέσεις του, με σκοπό να «μετρήσει» τις αντιδράσεις του παίκτη. Ο τελευταίος σαφώς και ήταν υποψιασμένος, ωστόσο η επίσημη τοποθέτηση διαφέρει και προσδίδει άλλες διαστάσεις. Ο διάσημος μέσος εμφανίστηκε θετικός στη λύση της συνεργασίας του με τους «πράσινους». Ωστόσο έθεσε ορισμένα ζητήματα στο τραπέζι. Ποια ήταν αυτά;

1)Να βρει ομάδα προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του, έως ότου αποφασίσει να αποσυρθεί.

2)Το οικονομικό. Ο Εσιέν έχει κάνει μία συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, η οποία θα του αποδώσει συγκεκριμένα χρήματα μέχρι την ολοκλήρωσή της. Ο Γκανέζος θέλει να διασφαλίσει αυτά τα χρήματα, έστω και αν δεν τα πάρει από τους «πράσινους». Τι εννοούμε; Ότι αν έχει πρόταση από άλλη ομάδα, η οποία να είναι χαμηλότερη από τις απολαβές του στο «τριφύλλι», η διαφορά να καλυφθεί από τον σύλλογο της Αθήνας, ώστε ο ίδιος να μη βγει ζημιωμένος.

3)Ζήτησε κάλυψη από την κριτική τού –ελληνικού έστω– Τύπου. Με πιο απλά λόγια, ο Γκανέζος θέλει να αποφύγει τα επικριτικά σχόλια και να αποχωρήσει… αθόρυβα, ώστε να διαφυλάξει τη γενικότερη εικόνα του, στην οποία δίνει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεσμεύτηκε να βοηθήσει προκειμένου να βρεθεί ο επόμενος σταθμός του Εσιέν, δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μετριάσει την κριτική στα ελληνικά ΜΜΕ, εκφράστηκαν ωστόσο αντιρρήσεις στο κομμάτι της κάλυψης της διαφοράς που θα προκύψει. Όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, «σκοπός είναι να γλιτώσουμε κάποια χρήματα και όχι να πληρώσουμε και από πάνω».

Όλα είναι ανοιχτά και θα συζητηθούν εκ νέου μετά τα play off, όταν η κατάσταση θα είναι πιο ήρεμη και ο μάνατζερ του παίκτη θα έχει κάνει τις κινήσεις του, παρουσιάζοντας πιο «χειροπιαστά» στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα