Τα τρία «θέλω» του Αναστασίου ενόψει ντέρμπι

Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που θα «κτυπήσουν» τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό και σκοπεύουν να το κάνουν αποφασιστικά και οργανωμένα.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ζητήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του και πάνω σε αυτά δουλεύει με εντατικό ρυθμό στις προπονήσεις. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» επεσήμανε μία παράμετρο κομβικής σημασίας. Την κούραση και την ταλαιπωρία που θα έχει υποστεί η αποστολή του Ολυμπιακού, από τον αγώνα που θα έχει δώσει στην Ουκρανία.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Ντνίπρο το βράδυ της Πέμπτης (19/2) και επιστρέφουν στην Ελλάδα την Παρασκευή (20/2). Το Σάββατο (21/2) ουσιαστικά θα κάνουν αποθεραπεία και την Κυριακή (22/2) θα αναμετρηθούν με τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι με την Ντνίπρο, όπως και το ταξίδι, θα μειώσει αισθητά την ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θα αναγκαστεί είτε να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, είτε να χρησιμοποιήσει τους καταπονημένους βασικούς του παίκτες.

Ο Γιάννης Αναστασίου πιστεύει πως θα επιλέξει το δεύτερο. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του τρία πράγματα. Πρώτον, να πιέζουν ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, ώστε να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας. Δεύτερον, να δώσουν γρήγορο ρυθμό, ώστε να «σκάσουν» τους αντιπάλους τους και να εκμεταλλευθούν την κούραση τους. Τρίτον, να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα, ώστε να αναγκάσουν τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν πίσω από την μπάλα και να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάστασή τους.

Ο Γιάννης Αναστασίου πιστεύει στην καλή φυσική κατάσταση των παικτών του και σε συνδυασμό με την κούραση των αντιπάλων, έχει την αίσθηση ότι εκεί θα κριθεί το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει νίκη με δύο γκολ και άνω, ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σε κάθε περίπτωση, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα κρίνουν την τελική έκβαση του μεγάλου αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα